2018. december 16. Etelka, Aletta
Andrássy kupa – határon túli résztvevőkkel
minap.hu
|
2015. november 30. 16:11
|
frissítve: 2015. december 01. 16:36
Egészséges életmódra nevelés és a határon túli kapcsolatok továbbépítése – ez volt a célja annak az immár hagyományos tornának, amelyet a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskolája szervezett hétfőn.

kispalyas_foci_151130ml_3.jpg

Ezúttal öt csapat mérte össze tudását a tornán, közülük kettő a felvidéki Nagykaposról érkezett. A torna fővédnöke Molnár Péter képviselő, a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskolájának megbízott tagintézmény-vezetője volt, aki a nyitóbeszédében kiemelte: ezek a kupák mind Miskolcon, mind Nagykaposon magas színvonalúak. Kitesznek magukért a gyerekek, igazi versenyszellem van - de sportszerű versenyszellem. - Biztos vagyok benne, hogy a mai napon is ilyen versengést fogunk látni – hangoztatta Molnár Péter.

A két nagykaposi iskola mellett ezúttal a Fráter Gimnázium csapata és az Andrássy két csapata mérkőzött egymással. A focitorna nem csak itt hagyomány, de az Andrássy diákjai is rendszeresen rúgják a bőrt Nagykaposon. Az ottani szakközépiskola az Andrássy testvérintézménye, mindkét iskolában hasonló szakmákat tanulhatnak a diákok.

kispalyas_foci_151130ml_12.jpg

Fotó: Mocsári L.

Magyar Enikő, a Nagykaposi Szakközépiskola igazgatóhelyettese elmondta, nagyon régóta kapcsolatban vannak az Andrássy Gyula Szakközépiskolával, évek óta tart az együttműködés a sport terén is. A miskolciak minden évben részt vesznek az ő labdarúgótornáikon és nagyon jól esett a felkérés, hogy őket is meghívták erre hagyományteremtő tornára, az Andrássy kupa küzdelmeire.

A torna végeredménye:

1. Andrássy A csapat

2. Andrássy B csapat

3. Fráter Gimnázium

4. Nagykaposi Szakközépiskola

5. Nagykaposi Gimnázium

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat