2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Áprilisban megkezdi a gyártást miskolci üzemében a Patec
Kujan István
|
2018. március 13. 14:39
|
frissítve: 2018. március 14. 23:11
Hamarosan beszerelik a prés- és fröccsöntő gépeket, és áprilisban meg is kezdi a gyártást a Patec Precision Kft. a Mechatronikai Ipari Parkban felhúzott üzemében. A szingapúri autóipari beszállító cég jelenleg közel 100 embert foglalkoztat Miskolcon, de a távlati tervekben a munkaterület és a munkavállalók számának megnégyszerezése szerepel.

Jelen pillanatban még üresen áll a csaknem 5 ezer négyzetméteres csarnok a Mechatronikai Ipari Parkban, ez azonban már nem sokáig lesz így: érkeznek hamarosan a gyártásban használt gépek, és áprilisban meg is kezdődik a munka. Az autóipari beszállító cég elsősorban ablaktörlő-rendszerekhez gyárt alkatrészeket, fontos partnerük mások mellett a Bosch és a Mitsuba autóipari cég.

patec_bejaras_180313_ja_6.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Mint a Patec Precision Kft. ügyvezetőjétől a keddi gyárlátogatás során megtudtuk, jelenleg a Muhi utcában bérelnek egy csarnokot, itt közel százan dolgoznak – innen költöznek át az új helyükre, a Miskolctól északra elhelyezkedő Mechatronikai Ipari Parkba.

patec_bejaras_180313_ja_12.jpg

– A létszámot első körben 250 főre szeretnénk emelni – tudatta Andy Wong, hozzátéve: a távlati tervekben az szerepel, hogy a csarnokterületet 20 ezer négyzetméteresre növelik, és 400-450 főt szeretnének foglalkoztatni Miskolcon.

patec_bejaras_180313_ja_27.jpg

A felépült üzemet a választókerület országgyűlési képviselője is meglátogatta kedden. Csöbör Katalin örömének adott hangot, hogy Miskolcon és a térségben rengeteg beruházás valósult meg csak az utóbbi időben is.

patec_bejaras_180313_ja_29.jpg

– Egyik vállalkozás segíti a másikat, így erősödik a magyar gazdaság. És így tud fejlődni a térség és az itteni települések is – mutatott rá Csöbör Katalin.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat