2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Automotive Hungary Techtogether: A Miskolci Egyetem csapata nyerte a járműépítő versenyt! (Videóval)
minap.hu
|
2017. október 21. 19:19
|
frissítve: 2017. október 23. 13:05
Idén tizenhat csapat vett részt a műszaki egyetemekhez kapcsolódó járműépítő csapatok háromnapos versenyén, az Automotive Hungary Techtogether-en, amely a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit vonultatta fel, lehetőséget teremtve fejlesztéseik, terveik megismerésére. A győztes ezúttal a ME-Kart, a Miskolci Egyetem csapata lett!

Idén is sikerrel zárt az  Automotive Hungary és Autótechnika, a régió egyedülálló nemzetközi járműipari beszállítói és járműfenntartó-ipari szakkiállítás-együttese. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontba tízezren látogattak ki október 18–21. között. A résztvevők különösen hasznosnak találták a kiállítás idején rendezett szakmai fórumokat, kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken az ágazat számos fontos képviselője jelen volt.

img_9971.jpg

Az ötödik alkalommal megrendezett Automotive Hungary-n és a hagyományosan vele egy időben tartott, immár 26. Autótechnika-Autodiga kiállításon ezúttal is a járműgyártás teljes spektruma képviseltette magát, 12 ország több mint 200 kiállítójával, a tervezéstől a kivitelezésig. Az eseményen évről évre egyre hangsúlyosabban jelennek meg a jövő technológiái, köztük az autonóm autók és az e-mobilitás.

img_0086.jpg

Miskolc megújult arculattal, egy teljesen újonnan kialakított standdal készült az idei Automotive Hungary kiállításra, ahol eddig elért eredményeit, gazdasági jelenét és a befektetőknek kínált lehetőségeket mutatta be. A szakképzés csúcsát a kiállításon a Miskolci Egyetem reprezentálta, amely 7 egyetemi karon nyújt képzést. Szerepe a régióban folyó K+F tevékenységben is meghatározó. Duális képzésében ma már olyan autóipari nagyvállalatok vannak jelen, mint a Bosch, a Takata, a Shinwa vagy a Remy.  A megnövekedett szakemberigény kielégítésére a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara 2016 szeptemberében járműmérnöki alapszakot is indított.

Nem

Idén tizenhat csapat vett részt a műszaki egyetemekhez kapcsolódó járműépítő csapatok háromnapos versenyén, az  Automotive Hungary  Techtogether-en, amely a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit vonultatta fel, lehetőséget teremtve fejlesztéseik, terveik megismerésére. A győztes ezúttal az ME-Kart, a Miskolci Egyetem csapata lett - tudatta szombati közleményében a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.

automotive_171019_ja_6.jpg

A Miskolci Egyetem az egyetemhez ezer szállal kötődő Formula Racing Miskolc autoépítő csapat tagjaival és autójukkal érkezett a kiállításra. – Ez a jármű, amit az idei Automotive Hungary kiállításra felvittünk, már egy teljesen új autó. Kiemelném az elektronikai rendszert, ami nagyon fejlett vezérlőelektronikát és telemetriát foglal magában. Megújult a teljes vázszerkezet is, így a perifériák elhelyezése, súlypontja is megváltozott. Emellett egy aerodinamikai csomagot is kapott az autó, amivel értékes másodpercek nyerhetők. A 238 kg-os autó 85 lőerővel 3,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra – nyilatkozta Sándor Miron, a Formula Racing Miskolc hallgatókból álló csapatának vezetője.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat