2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
Az együttműködés jegyében köszöntötte az újévet a megyei kormányhivatal és az iparkamara
minap.hu
|
2018. január 08. 19:51
|
frissítve: 2018. január 10. 19:07
Újévköszöntő rendezvényt tartott hétfőn a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megyei kormányhivatal. Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, célkitűzésük minél közelebb kerülni az itt élő emberekhez és vállalkozásokhoz.

A rendezvényen jelen voltak vállalkozások, hivatalok és intézmények vezetői, a megyei és a városi önkormányzatok vezetésének képviselői. A jelenlévők két összefoglaló rövidfilmet tekinthettek meg az iparkamara és a kormányhivatal elmúlt évéről, majd Bihall Tamás BOKIK-elnök és Demeter Ervin kormánymegbízott mondott köszöntőt.

Bihall Tamás egyebek mellett kihangsúlyozta, céljuk a még szorosabb összefogás és együttműködés. A gazdaság és a tudomány találkozása is megtörtént, szerződést írtak alá a Miskolci Egyetemmel és a Miskolci Akadémiai Bizottsággal, valamint más kutatóhelyekkel is, ami a következő évek fejlődésének alappillére lehet. – A kutatás, a fejlesztés, az innováció lehetőségeit kívánjuk ez által biztosítani – tette hozzá az elnök.

kormanyhivatal_koccintas_180108ml_11.jpg

Bihall Tamás úgy fogalmazott: a gazdaság nő, a vállalatok beruháznak, a szakemberhiány problémáját is igyekeznek megoldani. Saját erőforrásokból, valamint a foglalkoztatási paktumokon keresztül is – ezen a téren kiváló a kamara kapcsolata a kormányhivatallal. – Kiemelt célunk a kamarai tagság erősítése, ezért meg fogjuk keresni a vállalkozásokat, hogy felmérjük az igényeket, s szembesüljünk azokkal a megoldásra váró problémákkal, amelyek a versenyszférában jelentkeznek – húzta alá az elnök.

Mint mondta, számos olyan intézkedés született, amely kedvez a gazdaságnak, akár adóterhek könnyítését, akár adminisztráció csökkentését nézzük. – Ezek tovább fogják erősíteni a gazdasági növekedést, tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy egy sikeres 2018-as év elé nézünk – zárta szavait a megyei iparkamara elnöke.

kormanyhivatal_koccintas_180108ml_4.jpg

Demeter Ervin úgy fogalmazott: a kisfilmek segítségével viszatekintettek az elmúlt évre, a szavakban pedig előre tekintenek, hogy merre is mennek tovább.

kormanyhivatal_koccintas_180108ml_18.jpg

– Év elején a vidékfejlesztési támogatások rendszere bekerült a kormányhivatalba. A megyébe került az államigazgatási és hatósági feladatok döntő része, azóta feladatunk, hogy üzemeltessük ezt a rendszert – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Demeter Ervin arról is szólt, hogy sorra jönnek létre az adóhivatali irodák kormányablakokban, azzal a szándékkal, hogy minden járásban jelen legyen a kormányhivatalban az adóhivatal is.

kormanyhivatal_koccintas_180108ml_15.jpg

– A szervezeti integráció és az a törekvés, hogy minél közelebb kerüljünk az itt élő emberekhez, vállalkozásokhoz, igényelhet még további integrációs lépéseket is. Továbbra is fő célkitűzésünk, hogy minél közelebb vigyük az emberekhez az ügyintézést – hangoztatta Demeter Ervin.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat