2018. július 16. Valter
Miskolc
13°C / 27°C
Az erdei iskolákról tanulhattak a diákok az Északerdő jóvoltából
minap.hu
|
2017. november 24. 13:28
|
frissítve: 2017. november 26. 17:45
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános iskolák meghívására projektnapokat tartottak az Északerdő Zrt. erdészeti erdei iskolái az elmúlt hetekben.

Az Északerdő Zrt. munkatársai bemutatták az erdők csodáit, ízelítőt adtak az ott dolgozó szakmunkások tevékenységéből, az erdészek, erdőmérnökök mindennapi munkájából. Mindezeket erdei iskolai eszközökkel, módszerekkel, vagyis korosztályokra szabott, kellemes élményeket adó foglalkozásokon keresztül ismertették.

Eleget tettek a megye távoli pontjain működő kisebb iskolák kéréseinek is. Olyan településekre vittél el foglalkoztatásaikat, ahonnan nagyon nehezen, vagy esetenként egyáltalán nem tudják eljuttatni a gyermekeket az Északerdő intézményeibe.

eszakerdo_iskolak.jpg

– Az igazi sikerünk az, hogy ezek az iskolák a programnap tapasztalatai után együttműködést terveznek velünk. Nagyon népszerűek és országszerte ismertek az erdei iskoláink. Ezt bizonyítja, hogy már most nagyon jelentős mértékűek a 2018. évi foglalások a szálláshellyel rendelkező intézményeinkben – foglalta össze a tapasztalatokat Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat