2018. december 16. Etelka, Aletta
Az év legeredményesebb tanulóit és sportolóit díjazták
minap.hu
|
2015. december 17. 19:45
|
frissítve: 2015. december 19. 09:49
2015-ben 29 egyesület, 39 felkészítő edző és 149 sportoló sikereit ünnepelheti a város. A sportolók mellett Miskolc legkiválóbb tanulóit is díjazták csütörtök délután.

jotanulojosportolo_151217_ja_4.jpg

fotó: Juhász Ákos

Minden sportágnál az ifjúsági, junior, felnőtt kategóriában az országos bajnokokat, illetve világ és Európa-bajnokságon 1-6. helyezést elért sportolókat díjazták, valamint a sportági szakszövetség diákolimpiai győzteseit, de a kiváló teljesítményt nyújtó tanulók is elismerésben részesültek. A díjakat Kiss János alpolgármester adta át.

jotanulojosportolo_151217_ja_16.jpg

"A karácsonyi készülődés arra is lehetőséget ad, hogy visszatekintsünk a magunk mögött hagyott esztendőre és a sikerekre. Miskolc város büszke lehet arra, hogy 2015-ben számos sportoló és diák ért el kimagasló eredményeket. A város feldíszített karácsonyfája már hetek óta ott áll a Szent István téren, most erre a karácsonyfára helyezzük még el képzeletben és jelképesen azokat a ragyogó eredményeket és csillogó érmeket is, amelyekhez a mai napon sok szeretettel gratulálunk minden kedves jelenlévő sportolónak és tanulónak." - mondta az ünnepségen Kiss János, alpolgármester.

Elismerésben részesültek:

Avas Testépítők Klubja Sportegyesület

Az AVAS TK-nak erőemelője, Fekete Miklós a Tabon megrendezett magyar bajnokságon első, a Pilsen-ben megrendezett Európa-bajnokságon pedig a hatodik helyen végzett. A felkészítő edző Dikházi Tibor volt.

Diósgyőri Birkózó Club

A Diósgyőri Birkózó Club versenyzői a veterán világbajnokságon, veterán országos bajnokságon és a diákolimpián öregbítették Miskolc város hírnevét.

A veterán világbajnokságon kimagasló sikereket ért el az egyesület.  Kötött fogásban Jászkai Imre a második, szabad fogásban bronzérmes lett. Juhász Sándor ugyancsak a harmadik helyet szerezte meg.

Jászkai István és Lakatos Győző a harmadik, míg Sipeki Károly az ötödik helyen végzett kötött fogásban. Lakatos Győző és Sipeki Károly ugyanezen súlycsoportban az ötödik helyet szerezte meg, szabadfogásban.

DBC -Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. színeiben a diákolimpián  eredményesen szerepelt Botos Bence és Zurai Rajmund, akik egyaránt aranyérmet szerzett. A sikeres felkészülés a két edző Juhász Sándor és Lakatos Győző munkáját dicséri.

Diósgyőri Kajak-Kenu SC

A diósgyőri kajakosok Slisz Béla felkészítése mellett Viola Viktor, és a Gaál István-Juhász András páros sikereivel büszkélkedhetnek a 2015. évben.

Viola Viktor a junior világbajnokságon C-2-es kategóriában, 1000 méteres távolságon negyedik helyen végzett, a Junior Európa-bajnokságon ugyanezen kategóriában szintén a negyedik helyet szerezte meg. A Junior Országos Bajnokságon C-2-es kategóriában, 500 méteres távolságon aranyéremmel zárt a fiatal sportoló.

A Gaál István – Juhász András kettős a felnőtt országos bajnokságon K-2 kategóriában, 200 méteres távolságon aranyérmet ünnepelhetett.

Diósgyőri Tájékozódási Futó Club

Az egyesület sítájfutói: Várady Szilvia, Tamás Bianka, Tóbis Anita.

Az egyesület tájékozódási futói: Pénzes Erzsébet, Mészáros Mátyás, Magyar Zsolt, Rusvai Katalin, Zsigmond Száva, Zsigmond Vanda, Szűcs Botond, Magyar Milán, Kovács Eszter, Szilágyi Iringó, Magyar Kata, Pálfi Fanni, Demeter Ambrus.

Az egyesület tájékozódási kerékpározói: Tamás Bianka, Pénzes Erzsébet, Nagy András, Viraszkó Zoltán, Tamás Tibor, Jordán Soma.

Felkészítő edzők: Tamás Tibor, Tóbisné Várady Szilvia, Nagy András, Zsigmond Száva és Less Áron.

Sítájfutó versenyzők eredményei:

Várady Szilvia Felnőtt (Senior) Országos Bajnokságon 1.hely.

Tamás Bianka Junior Országos Bajnokságon 1.hely.

Tóbis Anita Ifjúsági Országos Bajnokságon 1.hely.

Tájékozódási futó versenyzők eredményei:

Pénzes Erzsébet Felnőtt (Senior) Országos Bajnok

Mészáros Mátyás háromszoros egyéni országos bajnok.

Magyar Zsolt Felnőtt (Senior) Országos Bajnok

Rusvai Katalin-Zsigmond Száva-Zsigmond Vanda: Országos Pontbegyűjtő Csapata 1.helyezést ért el.

Mészáros Mátyás - Szűcs Botond – Magyar Milán : Ifjúsági Országos Váltó bajnokok

Mészáros Mátyás – Tamás Bianka - Kovács Eszter – Szűcs Botond : Ifjúsági Országos Sprint Váltó Bajnokságon 1.hely.

Szilágyi Iringó – Magyar Kata – Pálfi Fanni: Ifjúsági Országos Váltóbajnokok

Demeter Ambrus: Ifjúsági Országos Bajnok

Tájékozódási kerékpár versenyzők eredményei:

Tamás Bianka: Ifjúsági Országos Bajnok

Pénzes Erzsébet: Felnőtt (Senior) Világbajnokság 2.hely

Nagy András : Felnőtt (Senior) Országos Bajnokság 1.hely

Viraszkó Zoltán: Felnőtt Országos Bajnok

Tamás Tibor-Viraszkó Zoltán váltócsapat: Felnőtt Országos Bajnokságon 1.hely

Jordán Soma: Junior Országos Bajnok

Diósgyőri Vívó Egyesület

A Diósgyőri Vívó Egyesület vívója, Nagy Kinga, felkészítő edzője Patócs Béla. Kinga a Szlovéniában megrendezett Kadet Női Párbajtőr Európa-bajnokság egyéni versenyében a 22., csapatban pedig a második helyen végzett.

Ezüstérmet szerzett az Üzbegisztánban megrendezett Kadet Női Világbajnokság egyéni versenyében, valamint sikereihez tartozik még a Kadet Női Országos Bajnokságon elért aranyérem is.

DVTK-Első Miskolci Sakkiskola Egyesület

A klub sakkozója, Korpa Bence a lengyelországi Karpacz-ban, csapatával ért el negyedik helyezést az Ifjúsági Európa-bajnokságon. Felkészítője: Héra Imre.

Észak SE

Az Észak SE két felnőtt versenyzője a speciális dobó világbajnokságon szerepelt eredményesen.

Pallainé Nyitra Zsuzsa dobó három próbában és nyeles labdában szerzett világbajnoki aranyérmet, míg antik diszkosz sportágban második helyen végzett.

Pallai Kornél négy világbajnoki aranyérmet gyűjtött be: antik diszkosz, dobó három próba, súly ötpróba, antik kőlökés versenyszámokban végzett a dobogó legmagasabb fokán.

Havasszépe SE

A Havasszépe SE ifjúsági korcsoportos műkorcsolyázói az országos bajnokságon értek el figyelemre méltó eredményeket

Fedor Anna Rekreáció , Monoki Zsófia, Bajáki Olivér rekreáció kategóriában , Szoboszlai Tamás Basic Novice B. kategóriában érte el kiváló eredményét. A felkészítő edző Bikfalvi Tünde.

Haza-Húzó Íjász Sport Egyesület

Szűcs Bence a Junior világbajnokságon ötödik helyen végzett. A fiatal sportlövő az országos bajnokságon kadet korcsoportban első helyen végzett, a versenyekre Keresztessy László készítette fel.

A Barebow íjjal lövő sportolók között Tóth Géza a 3D kategóriában megnyerte az Országos Bajnokságot.

A történelmi íjjal lövő sportolók között Vartnal Botond és Varga Dalma kiemelkedő teljesítménye figyelemre méltó. Vartnal Botond két kategóriában szerzett aranyérmet, Varga Dalma a felnőttek között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Vartnal Botond és Varga Dalma felkészítő edzője Tóth Géza.

Hell Miskolci Judo Club

A Miskolci Judo Club évről évre eredményesen képviselteti magát különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Idén Gercsák Szabina, Szabó László és Tóth Márton kiváló teljesítményével ért el rangos sikereket a klub. Edzőjük Flórusz János és Szabó László.

Gercsák Szabina két korcsoportban is eredményesen szerepelt. A fiatal sportoló a juniorok részére szervezett világbajnokságon és Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, a felnőtt Európa-bajnokságon pedig az ötödik helyen végzett. Gercsák Szabina a junior országos bajnokságon kiváló teljesítményének köszönhetően a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Szabó László a veterán Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Tóth Márton a junior diákolimpián aranyérmet szerzett.

Justitia Fuji-Yama Sportegyesület

A Justitia Fuji-Yama Sportegyesület három karatéka teljesítményével emelkedett ki.

Debreceni Ádám felnőtt kumite, és Szilágyi Gergő kadett  kumite kategóriában Temesváron az Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek.

A karate diákolimpián Tóth Vanda és Szilágyi Gergő végzett első helyen.

A felkészítő edzők Vincze Angéla és Kis Virág voltak.

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület

Az egyesület versenyzője, Sikter Zsuzsanna felkészítése mellett, Zima Veronika a Veszprémben megrendezett Országos MTB diákolimpián szerzett aranyérmet Mountain Bike (Hegyi kerékpár) sportágban.

Kós Diáksport Egyesület

Az egyesület sportolója, Homoki Máté első helyen végzett a diákolimpián, fekvenyomás sportágban. Felkészítő edzője Szakáczki Szabolcs volt.

M1 Fitness Klub Kft.

Az egyesület ökölvívója, Csóka Nándor a Bulgáriában megrendezett felnőtt férfi Európa-bajnokságon harmadik helyen végzett. A versenyre Váradi Gábor készítette fel.

Miskolci Birkózó és Sumo Egyesület

A klub versenyzője, Horváth Gyula az országos bajnokságon aranyérmet szerzett. A felkészítő edző Rusznyák József volt. A fiatal birkózó a diákolimpián szintén eredményesen szerepelt: mind kötött-, mind szabadfogásban az első helyen végzett.

Miskolci Honvéd SE

A Miskolci Honvéd SE versenyzője, Büki Ádám a Biatlon Országos Junior Bajnokság Sprint versenyében, illetve a Nyári Biatlon Országos Junior Bajnokságon egyaránt aranyéremmel zárt. A versenyekre édesapja Büki Gábor készítette fel.

Miskolci Íjász Egylet

A Miskolci Íjász Egylet íjásza, Szabó László a borsodnádasdi országos bajnokságon bajnoki címet szerzett senior kategóriában. Szabó László a versenyre önállóan készült fel.

Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft.

A Miskolci Jegesmedvék csapata a 2014/2015-ös bajnoki szezonban sikert sikerre halmozott: a jégkorong csapat aranyérmet szerzett a MOL Ligában, a magyar bajnokságban és a magyar kupában egyaránt.

A bajnokcsapat díjazottai: Adorján Attila, Budai Roland, Keegan Dansereau, Dudás Jesse, Gőz Balázs, Győrfy Tihamér, Hajós Roland, Kiss Bence, Láda Balázs, Láda Péter, Miskolci Márk, Popovics Patrik, Ritó László, Kalvin Sagert, Szilágyi Levente, Tóth Adrián, Vojtkó Mátyás.

A csapat edzői stábja: Egri Gergely csapatvezető, Mayer Péter, Jukka Kontsas és Nagy József.

A miskolci jégkorong csapat a 2015-ben megrendezett lengyelországi divízió 1A jégkorong világbajnokságon is képviseltette magát. A második helyen továbbjutó magyar válogatott sikeréhez Gőz Balázs remek teljesítményével járult hozzá.

Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub

A Miskolci „Jégvirágok” két csapata is sikeresen szerepelt a 2015.évi Országos Szinkronkorcsolyázó Bajnokságon, az Advance Novice és a Team Passion, Senior csapat egyaránt aranyéremmel zárta az idei megmérettetést.

Az Advance Novice csapat tagjai: Balga Lili, Bonczi Fanni, Demjén Henriett, Fülöp Alexa, Fülöp Gréta, Gaál Anna, Huszár Dóra, Lakatos Hanna, Lakatos Ivett, Lakatos Kitti, Leskó Eszter, Matiscsák Melitta, Nagy Dalma, Németh Anna, Osváth Zsuzsanna, Szűcs Gréta, Taksár Csenge, Újhelyi Eszter, Vajda Eszter és Váczy Lili. Az országos bajnok csapat felkészítő edzői: Gulyás Erika és Répási Andrea.

A Team Passion, Senior csapat tagjai Afonyi Márta, Hankó Ágnes, Hercsik Tímea, Molnár Virág, Osváth Katalin és Szabó Lilla voltak. A csapat felkészítő edzője: Gulyás Erika.

Miskolci Ju-Jitsu Egyesület

Az egyesület versenyzője, Ördög Balázs a United World Wrestling által szervezett világbajnokságon Törökországban szerzett ezüstérmet Pankráció sportágban. A versenyre Mellik Béla készítette fel.

Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit, Közhasznú Kft.

A Miskolc Városi Sport Iskola versenyzője, Edőcs Fanni az ijúsági országos bajnokságon aranyérmet szerzett, 60 méteres gátfutásban. Edzője Tigyi József.

Miskolc Steel-leaders KSE

A 2008. márciusában megalakult cheerleading csapat az Érden megrendezett Országos Cheerleading Bajnokságon szerezte meg az első helyet.

Az aranyérmes csapat tagjai: Balogh Petra, Csató Zita, Hornyák Georgina, Kánya Anett, Kovács Magdolna, Nagy Barbara, Nyitrai Nikolett, Sándor Laura, Szabó Bettina, Szabó Csilla, Tanyi Enikő, Willner Cintia. A csapat felkészítő edzője Molnár Ágnes.

Külön kiemeljük Sándor Laura és Tanyi Enikő teljesítményét, akik nemcsak a csapattal, de a párosok versenyében is sikert arattak.

Miskolci Vasutas Sportlövő Egyesület

Az egyesület képviseletében Bényei Bálint, a junior országos bajnokságon aranyérmet szerzett, felkészülését Bényei Ferenc segítette.

Miskolci Vízművek SC

A Miskolci Vízművek SC szenior úszói eredményesen szerepeltek a magyar bajnokságban.

Név szerint: Baranyi Mária, Baranyi Valéria, Hatvani János, Kőszegi Károly, Furuglyás Attila, Jurák Árpád

Felkészítőjük Baranyi Judit.

Baranyi Mária hátúszásban és gyorsúszásban országos bajnoki címet szerzett.

Hatvani János mellúszásban végzett első helyen.

Jurák Árpád mellúszásban szerzett aranyérmet.

A Baranyi Mária-Baranyi Valéria-Kőszegi Károly-Hatvani János összetételű MIX vegyes váltó-; illetve a Baranyi Mária-Baranyi Valéria-Kőszegi Károly-Furuglyás Attila összetételű MIX gyors váltócsapat egyaránt bajnoki aranyérmet szerzett.

Mozgáskorlátozottak Akarat Sportegyesület

Gergely István, Kontrovácz Csaba, Porcs Attila, Réz Róbert a felnőtt úszó országos bajnokságon szereztek aranyérmet.

Gergely István pillangó úszásban; illetve gyorsúszásban nyert bajnoki címet.

Kontrovácz Csaba hátúszásban végzett a dobogó legmagasabb fokán.

Porcs Attila SB7 mellúszásban nyert

Réz Róbert ugyancsak mellúszásban szerzett aranyérmet.

Az úszók felkészítője Lénárt György volt.

Miskolci Vasutas Sport Club

A Miskolci VSC két sportágban képviselteti magát: Kriza Anna, Fülöp Vanda, Pásztor Eszter, Faragó Petra, Feczkó Csanád, Sáfrány Péter Marcell, Turánszki Zalán és Tóth Apor judo sportágban; Fazekas János, Mészáros Dávid, Mészáros László, Sóvágó Zsolt  és Tóth Zsolt pedig erőemelés sportágban ért el sikereket.

A Judo sportolók felkészítő edzője Kálmán Tibor és Shima Tatsuto voltak, míg az erőemelőket Mészáros László készítette fel.

Kriza Anna, Fülöp Vanda, Pásztor Eszter Diákolimpiai bajnokok.

Faragó Petra Ifjúsági Országos Bajnok.

Feczkó Csanád Ifjúsági Országos Bajnok

Sáfrány Péter Marcell a Diákolimpiai Bajnok.

Turánszki Zalán a Diákolimpiai Bajnok.

Tóth Apor az Ifjúsági Országos Bajnok. Ifjúsági Európa Bajnokság III. helyezettje. EYOF 3. helyezettje és Ifjúsági Világbajnokságon 7.helyezést ért el.

Fazekas János a Felnőtt Erőemelő Európa-bajnok.

Mészáros Dávid a Junior Erőemelő Európa-bajnok.

Mészáros László Felnőtt Erőemelő Európa-bajnok.

Sóvágó Zsolt a Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon 2.helyezést ért el.

Tóth Zsolt a Felnőtt Erőemelő Európa-bajnok.

MVSI-Miskolci Kisbocsok SSE

Kassay Lilla a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakk-bajnokságon bajnoki címet szerzett.

Bajnoki aranyérmet szerzett a Papp Levente-Pribelszky Bence-Rokonay Szonja-Vanczák Tamás összetételű csapat. Felkészítőjük Vanczák Attila.

Swimming Pentathlon Club

A klub versenyzői az Ifjúsági Országos Bajnokságon szereztek aranyérmet.

Cseke Balázs, Kozma Réka és Halász Anna egyéni első helyezést ért el a bajnokságon.

A Szabó Alexa- Halász Anna-Dédesi Krisztina összetételű csapat aranyérmet szerzett.

A Hornyik Hanna-Hornyik Míra, a Kozma Réka-Cseke Balázs, a Halász Anna-Dédesi Krisztina, a Szabó Alexa-Szilágyi Gellért és a Haraszin Gréta-Filip Zoárd váltó szintén országos ifjúsági bajnoki címet szerzett.

Zöld Sportok Clubja

Kovács Gábor Attila a Felnőtt Országos Rádiós Tájékozódási Futás Bajnokságon URH és Éjszakai versenyszámban bajnoki címet szerzett.

Kiváló teljesítményt nyújtó tanulók:

Avasi Gimnázium - Oszterman Dorottya, Farkas Fanni

Balázs Győző Református Líceum - Kőhalmi Boglárka, Oláh Szabina.

Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Földmérési Szakképző Iskola - Galamb Alex, Kapitány Fruzsina, Takács László

Diósgyőri Gimnázium  -Győrik Dóra, Száraz Dániel

Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola - Horák Rajmund, László Lídia, 

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium - Gedeon András, Németh Márta

Földes Ferenc Gimnázium  - Bodolay Előd István, Gáspár Attila, Plaszkó Noel László, Sajgó Mátyás, Tompa Tamás Lajos

Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium - Mikita Dorka, Tóth Bernadett,

Karacs Teréz Középiskolai Kollégium - Iván Eszter, Lengyel Gabriella

Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola - Kerékgyártó Fruzsina, Soltész Helén Judit, Urbanovics Éva Erzsébet

Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon - Csontos Mátyás, Grolmusz Fanni, Kazsimér Soma

Mentor Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola - Gál Tamara Réka

MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola - Bordás Mónika, Kótai Erika

Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola - Bognár Lili Janka, Pém Anna

Miskolci Herman Ottó Gimnázium - Kaposvári Péter, Simkó Kinga Mercédesz

Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézménye - Kocsis Klaudia, Planéta Dorina

Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakközépiskolája - Argyelán Tünde, Fonó  Nikolett

Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskolája - Hegedűs Róbert, Krajnyák Szabolcs

Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskolája - Kónya Kitti, Varga Viktor

Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskolája - Hornyák Regina, Szommer Babett

Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolája - Bányai Máté, Gyenes Bálint Dániel

Miskolci Szakképzési Centrum Diósgyőr-Vasgyár Szakképző Iskola és Kollégium - Bartha Cintia, Vangor Gergő

Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolája - Erdélyi Amina, Molnár Zsófia

Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakközépiskolája és Szakiskolája - Barna Péter, Juhász Tamás, Szántó Gergő

Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskolája - Béres Milán, Nagy Csaba Árpád

Miskolci Zrinyi Ilona Gimnázium - Lajhó Máté, Viski Noémi Anna

Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma - Csanádi Gábor József, György Klaudia

Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium - Bakaja Tamás

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat