2018. augusztus 16. Ábrahám
Miskolc
14°C / 27°C
„Az internet nélkül nem működne” – Modern Vállalkozások Programja Miskolcon is!
minap.hu
|
2018. június 12. 12:44
|
frissítve: 2018. június 13. 16:05
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja együttesen szervezte meg a Digitális KKV Napját kedden. A téma a turizmus digitalizációja volt, ahol az előadók a digitális vállalkozásfejlesztésre fektették a hangsúlyt.

digitalizacio_20180612_vcs_07.jpg

Fotók: Végh Csaba

– Manapság az interneten vásárolunk, eladunk, itt keresünk állást, szerelőt vagy akár társat, az úti célok közül szintén a világhálón válogatunk. Az tapasztalható, hogy a kis- és középvállalkozások digitálisan még le vannak maradva, ezért szeretnénk őket minél naprakészebbé tenni, és tájékoztatni az előttük álló lehetőségekről ezen a napon előadóink segítségével – nyitotta meg a rendezvényt Dudás Tiborné, a BOKIK titkára.

A program a szálláshely-szolgáltatással, vendéglátással foglalkozók számára ad tájékoztatást arról, hol tart ma a turizmus digitalizációja, milyen online megoldások segítik ezt a folyamatot. Szállítókkal tanácsadókkal, pályázatkészítőkkel és hitelt nyújtó intézményekkel találkozhattak a rendezvény során a résztvevő kis- és középvállalkozások vezetői.

digitalizacio_20180612_vcs_12.jpg

Koleszár Péter, a Modern Vállalkozások Programjának vezető IKT tanácsadója elmondta, a hazai kis-és középvállalkozások az európai uniós versenytársaikkal ellentétben viszonylag alacsony számban és minőségben használják a digitalizáció által nyújtott lehetőségeket. – A Modern Vállalkozások Programjának egyik küldetése, hogy a vállalkozásokat megismertesse azokkal a technológiákkal, újdonságokkal, melyeknek segítségével hatékonyabban és gazdaságosabban tudnak működni – emelte ki Koleszár Péter.

Az elmúlt másfél évben általános előadásokkal járták végig az országot, kistelepülésekre és nagyobb városokba is eljutottak, most pedig úgy döntöttek, hogy tematikus rendezvényekkel keresik fel a nagyobb településeket.

– A mai nap témája a Turizmus digitalizációja, a turizmusban használható digitális eszközök. Ezen területen igyekszünk a vállalkozások számára új információt megosztani, és bízunk benne, hogy azon vállalkozások, akik részt vesznek a mai napon, olyan információkat visznek el innen, amelyekkel valóban hatékonyabban és gazdaságosabban tudnak működni – húzta alá a program vezető tanácsadója.

digitalizacio_20180612_vcs_09.jpg

Előadásában ezek közül a modern technikák közül mutatott be jó néhányat, például az automatizált szállodákról is beszélt. Szerinte a fejlődés a digitalizáció világában elengedhetetlen a kkv-k számára, hiszen egy új fogyasztói generáció van kialakulóban, akik a bevételt és az abból származó profitit jelentik majd számukra.

A rendezvényen részt vett Palásti Katalin is, aki a Tokaj-helyaljai Tarcalon található Katica Vendégház tulajdonosa. Elmondta, hogy vállalkozását teljes mértékben a digitális technika indította el, hiszen amint megnyitotta a vendégházat, rögtön regisztrált a szállás.hu oldalán is többek között, és saját weboldalát is létrehozta.

digitalizacio_20180612_vcs_13.jpg

– Kezdetben szinte csak az internetről tudták meg a távolabb élő emberek, hogy Tokaj-hegyalján van egy ilyen kis vendégház, 95%-ban a világhálón keresztül találtak meg és jöttek el hozzánk. Mára persze az emberek és más környékbeli vállalkozások is viszik a vendégház hírét, de az internet nélkül ez nem működne – nyilatkozta Palásti Katalin a Miskolc Televíziónak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat