2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Az ittas vezetés bírósági eljárást von maga után
police.hu
|
2018. április 25. 10:48
|
frissítve: 2018. április 27. 15:05
Újabb három ittas sofőrrel szemben élt vádemelési javaslattal a Miskolci Rendőrkapitányság.

ellenorzes_ittas_vezetes_rendor.jpg

Forrás: police.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése. Közúti ellenőrzések során szűrték ki a rendőrök azokat a járművezetőket, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. A férfiakat az elmúlt időszakban Miskolcon emelték ki a forgalomból a járőrök. A közúti ellenőrzések során minden esetben elvették a vezetői engedélyeket.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az ittas sofőrökkel szemben, amelyeket befejezett és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Az utóbbi esetek kapcsán is hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény és bírósági eljárást von maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A megye útjain április 16-a és 22-e között 83 közúti közlekedési baleset történt, ebből 4 balesetben volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban azonban 29 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat