2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
"Bestiális" záró est a Bestiákkal a Népkertben! (Képgalériákkal!)
Muntyán Bernadett
|
2017. szeptember 11. 13:11
|
frissítve: 2017. szeptember 13. 16:12
Vasárnap este véget ért a Miskolci Sörfesztivál. Három napon keresztül bulizhattunk, válogatott előadók válogatott zenei csemegékkel szórakoztattak: vol 40 éves szülinapot ünneplő Saragossa Band, osztálytalálkozó az Animal Cannibals vezényletével, lánykérés a Nagyszínpadon, meglepetés-zenekar, gasztronómiai ízkavalkád, no meg kézműves sör, minden mennyiségben.

Hiába volt tegnap vasárnap, és hiába kellett reggel mindenkinek korán kelnie a munkája miatt, mégis szép számmal tette tiszteletét Miskolc fesztiválozó közönsége a Népkertben. Kicsit rockosabb vizekre eveztünk kezdve a Nagyszínpadot nyitó Dorothyval. Őket követte a Bikini, majd a Vengaboys vette birtokába a színpadot. Hiába telt el 30 év, a közönség ugyanolyan ovációval fogadta az előbb említett két zenekart, mint annak idején. A sort az R-GO és az ő gidái zárták pálmafáikkal, safaris szerkóikkal, és fergeteges bulihangulatukkal. Ezalatt a XIXO Színpadon délután a gyerekek kerültek főszerepbe – Kovácsovics Fruzsi gyerekprogramokkal készült a legapróbb fesztiválozóknak. Őt követték a Bestiák, majd a hölgyek szívét ejtette rabul Vastag Csaba, és LL Junior.

– Idén háromnapos volt a Miskolci Sörfesztivál, míg az előző években négy – mondta Hajdú Péter, a fesztivál egyik főszervezője. – Nagyon sokan voltak, nagyon jó hangulatban telt. Abszolút pozitívak a visszajelzések a fesztivállal kapcsolatban. Pénteken körülbelül 14 ezren látogattak ki, szombaton pedig 8 ezren, a mai nap még kérdéses, de remélem, hogy meglesz a 10 ezer.

– Én azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a hatodik fesztivállal is – kezdte Kun Bálint Tibor, a fesztivál egyik főszervezője –, bár nyilván még nem teljes a kép, hiszen a mai nap még hátra van. Az elmúlt két nap során nem voltak kevesebben, mint a tavalyi évben, tehát bizakodva nézünk a mai nap elé is. Nyilván a tegnapi esős idő egy picit kedvét szegte néhány embernek – folytatta. – Úgyhogy mi azt gondoljuk, hogy az a hangulat, az a buli, az a miliő, amit szerettünk volna hozni az embereknek, akik ide kijöttek, az változatlanul sikerült. Végezetül hozzátette, hogy mind a fellépők, mind a kereskedők, mind pedig a vendégek részéről csak pozitív visszajelzést kaptak. – Biztonságban vannak, minőségi árut és, minőségi koncerteket kapnak. Én azt gondolom, hogy ez mindenkinek nagyon fontos, és aki kijön, az ezért is szeret visszajönni hozzánk.

A tavalyi évhez hasonló látogatottsági számokat jósolt Kun Bálint Tibor, véleménye szerint meg fogja közelíteni idén is a 30 és 40 ezer főt a fesztiválon szórakozó közönség létszáma. Kérdésünkre azonban, hogy lesz-e jövőre is Sörfesztivál, sajnos semmi konkrétumot nem tudott nekünk mondani: – Mi azt gondoljuk, hogy ha igény van erre, és a város úgy gondolja, akkor mi szeretettel csináljuk mindezt, hiszen mi örömmel jövünk mindig ide, úgyhogy mi reménykedünk abban, hogy hetedik évben is lesz Sörfesztivál – tette hozzá.

hajdu.jpg

Hajdú Péter sem tudott semmi konkrétummal szolgálni a folytatással kapcsolatos kérdésünkre. Annyit tett hozzá: – Az önkormányzattal jó a kapcsolatunk, és én azt gondolom, hogy az önkormányzat is nyitott arra, hogy folytassuk, de ez majd csak jövőre derül ki – tette hozzá.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat