2018. június 25. Vilmos
Miskolc
8°C / 18°C
Borsodban erős széllökésekre és hófúvásra figyelmeztetnek
MTI
|
2017. január 04. 20:41
|
frissítve: 2017. január 06. 10:58
Tizenhárom megyére és a fővárosra az erős szél, két északkeleti megyére a hófúvás veszélye miatt adott ki figyelmeztetést csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök, reggel 9 óra: Legfeljebb néhány centiméter hó hullhat. A szél északira fordul és viharossá is fokozódhat. Napközben a hőmérséklet -3 és +3 között alakul ˜– írja a hirado.hu.

figyelmeztetes_hofuvas_170105_met.png

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban kiadott előrejelzése erős széllökésekre figyelmeztet. Forrás: met.hu

Mint a fenti térképen is látható, az ország több megyéjére – köztük Borsod-Abaúj-Zemplénre is – elsőfokú figyelmeztetést adott ki az erős széllökések veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Borsodra és Szabolcsra szintén elsőfokú a figyelmeztetés a hófúvások miatt is.

Hétvégén jönnek az igazán kemény mínuszok! Péntek hajnalban előfordulhatnak -10 alatti hajnali minimumhőmérsékletek is, de nappal sem fog feljebb kúszni a hőmérő higanyszála 0 fok fölé. A hét leghidegebb napjának a szombat ígérkezik, amikor is hajnalban akár -20 Celsisus-fokra is lehűlhet a levegő, míg a nappal az előrejelzés szerint nem lesz melegebb -4 Celsius foknál.

hofuvas.jpg

Korábban írtuk:

Csütörtök hajnaltól előbb a Dunántúlon, majd estétől a Tiszántúlon is viharossá fokozódik a szél. Az északkeleti határ közelében az erős vagy viharos szél hófúvást is okozhat.

Az erős szél veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a hófúvás miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a megyékben arra is készülni kell, hogy a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

viharos_szel_hozapor_ill.jpg

A meteorológiai szolgálat kitért arra, hogy csütörtökön az elszórt hózáporok (esetleg hózivatarok) mellett a Duna-Tisza közén tartósabb havazásból nagyjából 2 centiméternyi friss hó hullhat.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat