2018. november 20. Jolán
A Citroennél megunták a rommá tört autókat, szezon közben (!) rúgták ki versenyzőjüket
totalcar.hu
|
2018. május 27. 09:26
|
frissítve: 2018. május 30. 13:38
Hiába volt csapata legjobbja, sokadik nagy balesetét már nem nézték el: a Citroen rali-világbajnoki csapata megválik Kris Meeke-től, egyetlen versenyzőjétől, aki futamokat tudott nyerni a márkának az elmúlt három évben. A múlt heti bukócső-hajlító bukás lett a válóok.

Ritkán rúgnak ki gyári versenyzőt szezon közben a rali-világbajnokságon, hát még ilyen sikereset, hát még ilyen indokkal. Kris Meeke 2013 óta hajt WRC-ket a Citroennél, ezalatt az öt év alatt pedig egyedül ő tudott nyerni a franciák autójával. Öt futamot is nyert, sokat meccselt az élmezőnyben, de sokat bukott is.

Legutóbb a múlt heti portugál ralin esett a fák közé. Bár navigátorával együtt komoly sérülések nélkül megúszták az esést, az eltorzult bukókeretes Citroen képei végigszaladtak a világsajtón.

A portugál ralis bukás után született a döntés a Citroen csapatánál. Közleményükben kifejtették, hogy Meeke folyamatos balesetei miatt hozták a döntést, egyszerűen túl nagy biztonsági kockázatot látnak benne és jobbnak látják, ha Meeke távozik, mielőtt valami komoly baj történne – írja a Totalcar.

A lap összeszedte a versenyző nagyobb bukásait, ezeket ITT tekinthetik meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat