2018. június 25. Vilmos
Miskolc
8°C / 18°C
Clint Eastwoodnak a lánya sem semmi - újabb világsztár a CineFesten! (Képgalériával, videóval)
minap.hu
|
2017. szeptember 09. 20:12
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 11:14
A 14. Jameson CineFest hagyományait megőrizve ismét világhírű művészek érkeztek Miskolcra. A rendezvényen mások mellett Clint Eastwood lányával, Francesca Eastwooddal, A bosszú angyala című film főszereplőjével és az alkotás rendezőjével, Natalia Leite-tal is találkozhattunk!

francesca_eastwood_170909_vcs_01.jpg

Miskolc a szívébe zárta a négyszeres Oscar-díjas Clint Eastwood 24 éves lányát, akinek az édesanyja is színész, de ő maga sokáig nem szeretett volna szülei pályájára lépni. Polgári életet képzelt, kertvárosi házzal, kutyával, és idegsebészetet szeretett volna tanulni. Volt modell és reality sztár, de aztán mégis a színészet felé fordult. Amerikában roppant ígéretes tehetségnek tartják, 2016-ban az Outlaws and Angels c. filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított, kiemelkedő filmje a Fargo, de szerepel a Twin Peaks új epizódjában is. Legújabb alakítása a Natalia Leite rendezte, A bosszú angyala (2017) c. film főszerepe.

01mfa_main_francescaeastwood_.jpg

A bosszú angyalában Noelle szerepét alakítja, aki képzőművészetet tanul az egyetemen, de egy nap az évfolyamtársa megerőszakolja egy buliban. A lány próbálja feldolgozni a történteket, de sem az iskolában, sem máshol nem kap segítséget, így a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és levadássza a nemi erőszakot elkövető bűnösöket. A sajtótájékoztatón a brazil-amerikai rendező elmondta, hogy a filmet saját története inspirálta. Tizenévesen költözött Amerikába, ahol család és barátok nélkül mindenkinek örült, aki kedvesen szólt hozzá.

francesca_eastwood_170909_vcs_05.jpg

Az erőszak ugyanúgy a művészeti egyetemen történt, és az iskola pontosan úgy próbálta eltussolni az ügyet, ahogy a filmben is. Natalia évekig nem is beszélt az esetről, még önmaga előtt is próbálta meg nem történtté tenni, de aztán jóval később felismerte, hogy a hallgatása nagyon rossz hatással van a kapcsolataira, és muszáj beszélnie róla. A bosszú angyala c. film elsődleges célja, hogy elinduljon a nyílt és őszinte párbeszéd erről a témáról.

francesca_eastwood_170909_vcs_13.jpg

A sajtótájékoztatón Francesca Eastwood is kiemelte, hogy a társadalmi diskurzus mindennél fontosabb lenne, hiszen a nemi erőszak áldozatai sokszor nem tudnak kihez fordulni, semmilyen segítséget nem kapnak a közösségüktől, még családi szinten is jellemző az áldozathibáztatás. Mind a rendezőnek, mind a főszereplőnek azért nagyon fontos, hogy minél többen lássák a filmjüket, hogy minél többen beszéljenek erről a témáról. Francesca hangsúlyozta: „Normalizálni kell, hogy beszéljünk a nemi erőszakról, és az áldozatokról. Nők vagyunk, erősek vagyunk, gyönyörűek vagyunk, segítenünk kell egymást.”

francesca_eastwood_170909_vcs_08.jpg

A filmben kulcsfontosságú a bocsánatkérés, ezzel kapcsolatban Francesca úgy nyilatkozott: mindannyian követünk el kisebb és nagyobb hibákat az életben, de fontos, hogy tudjunk bocsánatot kérni és megbocsátani. Egyik sem egyszerű, és van, amikor hosszú időt vesz igénybe, de egyszer - verbálisan és lelkileg is - muszáj túlesnünk rajta.

02mfa_francescaeastwood_.jpg

A legnehezebb jelenetek határozottan a nemi erőszaktétel jelenetei voltak. – Nagyon nagy bizalom kellett hozzá, és a filmbéli partnerem – Peter Vack, aki az erőszaktevőt játssza – ebben nagy segítség volt. Benne és Natalia-ban is teljesen megbíztam, így ez könnyebbé tette ezt a súlyos és megrázó jelenetet – mondta el a színésznő.

francesca_eastwood_170909_vcs_11.jpg

Natalia Leite brazil rendezőnek ez a második nagyjátékfilmje, az első a Bare című volt. Központi témái közé tartozik a szexualitás és az erőszak. A nagy sikerű Be Here Nowish (2014) című sorozatból már két évad fűződik a nevéhez, írt róla a The Sunday Times, a The Guardian és a Vogue is. 2015-ben a Las Vegas International Film Festival-on a Bare operatőre, Tobias Datum megkapta a legjobb operatőr díját.

Nem

Francesca Eastwood gyermekként tűnt fel az édesapja rendezte Az igazság napja című filmben, eddigi ismertebb filmjei a Fiúk Jerseyből (2014) és a Final Girl (2015). Jelentős televíziós munkái a Hősök: Újjászületés és a Fargo. A színésznő 2016-ban az Outlaws and Angels című filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított. Legújabb filmje A bosszú angyala mellett a The Vault, valamint a Twin Peaks című sorozat egyik epizódjában is feltűnt.

A Francesca Eastwooddal készült interjú csütörtökön, 18.30 tól látható a Miskolc Televízió Promenád címû mûsorában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat