2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Csaknem 40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére
mti.hu
|
2017. október 19. 13:31
|
frissítve: 2017. október 19. 13:31
Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, csaknem 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.

A következő hosszú hétvégére a foglalások átlagos értéke 44 401 forint, a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosok, valamint Budapest. A tíz legnépszerűbb település között van Hajdúszoboszló, Sopron, Pécs, Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad. Külföldre főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utaznak a magyarok.

A kutatás szerint a legtöbben két éjszakás kikapcsolódásra indulnak. Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után - mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A legtöbben párban, két főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is - tette hozzá. A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat