2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Családi programok Miskolcon a nemzeti ünnepen
minap.hu
|
2015. március 15. 12:38
|
frissítve: 2015. március 17. 05:24
Színes és gazdag programmal várták vasárnap az érdeklődőket Miskolcon, ezek között sok a családi rendezvény.

Nagyon sok miskolci és idelátogató élt a lehetőséggel, sokan keresték fel gyermekeikkel a Szent István téren rendezett Családi Napot. Igazi lehetőség ez egy kis családi kikapcsolódásra, sétára, amelynek tevékeny részesei lehettek a legkisebbek is. Számokra a huszártábor jelenthetett vonzerőt, de a lufik, és az ügyességi játékok is nagy örömet szereztek.

A szervezők mesesátrat állítottak fel, ahol a gyerekek kézműves foglalkozás keretében 1848-as relikviákat, így huszárcsákót, kardot készíthetnek. Emellett meséket mondanak itt, illetve bábszínházi előadás is különlegességet nyújt a legkisebbeknek.

Délután a színpadok környéke népesül be. 14 órától a Csűrdöngölő Népzenei Együttes elődása kezdődik, egy órával később a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium néptáncosait láthatják. Őket a Regélők Énekegyüttes koncertje követi.

marc15_csaladi_150315_fkcs_37.jpg

A forgatagban népszerűek a szabadságharcos időket idéző kisgyőri huszárok, és a Wysocki légió viselet- és  fegyverbemutatója is sok érdeklődőt vonzott.

marc15_csaladi_150315_fkcs_36.jpg

Újdonság volt az idei ünnepen  a Színészmúzeumtól indult úgynevezett Tárlat-túra, amely a Feledy-, a Petró-, és a Rákóczi-ház kiállításaival ismertette meg az érdeklődőket. A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria kiállításai vasárnap ingyenesen látogathatók.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat