2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Dargay-mesefigurák a nyékládházi óvodában
minap.hu
|
2017. szeptember 11. 15:49
|
frissítve: 2017. szeptember 13. 09:11
Dargay Attila, a helyi, mezőnyéki születésű rajzfilmrendező, a város díszpolgárának mesefiguráit láthatják viszont a falakon gyermekek. Az önkéntes kampány újabb projektje keretében az óvoda négy csoportjának öltözője újult meg, és vált igazán egyedi, szó szerint mesés hangulatú térré.

Befejeződött a nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda festése. Nem tisztasági festésről van szó az új tanév kezdetén, hanem egy különleges újításról. A Mannheim Viktória által megálmodott és vezetett Ecsetre fel a gyermekekért! című önkéntes kampány meglepetése volt ez intézmény számára.

dargay_mesefigurak_1.jpg

Mint azt Mannheim Viktória a zárónapon, szeptember 9-én elmondta, kampánya elsődleges célcsoportja évekkel ezelőtt a gyermekkórházak voltak, különböző gyermekosztályok, árva gyermekek, fogyatékkal élő gyermekeket ellátó intézmények. A kezdeményezés azok kifestésére irányul. A falfestés iránti igény azonban annyira megnövekedett, hogy most már az egészséges gyermekeket ellátó óvodákba, bölcsődékbe, iskolákba, sőt már gimnáziumba is eljutottak.

Így kerültek Nyékládházára is, ahol nagy örömmel és szeretettel várták és fogadták az önkénteseket. Segítőként az óvoda vezetői és munkatárasai, illetve néhány lakos is beállt az önkéntes munkába.

dargay_mesefigurak_2.jpg

– Szerettük volna a tisztasági festés után még szebbé tenni az óvoda falait. Úgy döntött a nevelőtestület, hogy miután óvodánk névadója Dargay Attila, és a gyerekek máig nagyon szeretik a meséit, a legjobb az volna, ha a falakon az ő mesefigurái köszönnének vissza. Így kerestük meg Viktóriát, és nagy örömünkre mostanra el is készültek a rajzok, amiket nagy-nagy örömmel fogadtak a gyerekek, a szülők és a pedagógusok is – tudtuk meg Gálné Vasvenszki Judit óvodavezetőtől.

dargay_mesefigurak_3.jpg

Az óvoda vezetője hozzátette, hogy ezzel az újítás-meglepetéssel is készülnek az idei Dargay-emléknapra, amit évek óta október végén rendeznek. Az ünnep állandó vendége Dargay Attila özvegye, Henrik Irén animációs operatőr, Nyékládháza díszpolgára, aki az idei emléknapon Mannheim Viktóriával is fog itt találkozni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat