2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
DVTK Jegesmedvék: a továbbjutás a cél a Kontinentális Kupában
T. M.
|
2017. október 18. 13:16
|
frissítve: 2017. október 20. 10:52
A hét utolsó három napját Brassóban tölti a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, hiszen a Kontinentális Kupa 2. fordulójában igyekszik kiharcolni a továbbjutást a házigazda ASC Corona Brasov, a szerb Crvena zvezda és a spanyol Txuri Urdin San Sebastian ellen.

 

dvtk_jegesmedvek_-_mshk_zilina_6-4_20171012_bl_028_web.jpg

A szlovák csapatok ellen már bizonyított a csapat. Fotó: minap.hu archív

Jól megy a játék a "maciknak", az elmúlt hetekben nem is találtak legyőzőre, pedig kétnaponta játszották meccseiket. Az önbizalommal tehát nincs hiány, a Kontinentális Kupa mégis amolyan mumus a klub számára: az előző két évben ugyanis hiába volt közel a továbbjutás, sosem jött össze. Mikael Tisell vezetőedző keddi sajtótájékoztatóján elmondta, habár tudták, jönnek a nemzetközi mérkőzések, fejben mindig csak a következő összecsapásra készültek.

– Nem igazán volt idő koncentrálni a Kontinentális Kupa-mérkőzésekre, most már azonban csak azokra készülünk – fogalmazott a szakember, akit emlékeztettek a klubvezetés szezon előtt megfogalmazott elvárására, a továbbjutásra. – Valamilyen nyomást érzünk magunkon, de nem kell aggódnunk, mert jó hokit játszottunk az elmúlt hetekben, kiváló csapatok ellen. Hiszünk magunkban, bízunk a jó szereplésben.

Jarkko Leppänen már harmadik éve, hogy a miskolciakat erősíti, így ő részese volt a korábbi években elveszített kupameccseknek is. Elmondta, mindenképpen tovább akarnak jutni a 3. fordulóba, éppen ezért a nyomást nem is érzi fullasztónak.

dvtk_jegesmedvek_-_mshk_zilina_6-4_20171012_bl_025_web.jpg

– Tudom én is, hogy mik az elvárások, de nem érzem erősnek a nyomást, mert saját elvárásunk is magunkkal szemben a továbbjutás. Van már tapasztalatunk, tudjuk, hogyan kell szerepelni egy ilyen mérkőzésen, a keret magja már évek óta együtt van – fogalmazott a 30 éves finn védő, majd érdeklődésünkre elárulta, az elmúlt években sokat fejlődött a magyar jégkorong. – Akik öt-hat évvel ezelőtt itt voltak, finnek, már rá sem ismernek a magyar bajnokságra. Ugyan vannak csapatok, amelyeknek semmi esélyük a bajnoki aranyéremre, de a szakadék egyre kisebb a klubok között, egyre több csapat száll harcba az első helyért. A magyar hoki olyan, mint egy rakéta, rengeteget javult.

Brassóba 90 szurkoló már biztosan elutazik Miskolcról, ezt Nagy Ádám csapatmenedzser árulta el. Hozzátette, információi szerint még a helyszínen is lehet kapni jegyeket a mérkőzésekre, de a vasárnapira ez már nem biztos, hogy érvényes, hiszen akkor játszanak a hazaiakkal a "macik". Gőz Balázs távozása miatt felvetődött a kérdés: lesz-e pótolva a magyar válogatott védő? A csapatmenedzser elmondta, folyamatosan figyelik a piacot, de nem kapkodnak, néhány héten át hat védővel is tudnak játszani.

Tisell klubszinten még soha nem játszott nemzetközi mérkőzést, de az utánpótlás-válogatottaknál eltöltött időszaka alatt volt már tapasztalata hasonlóban, amikor minden napra jut egy mérkőzés. Egy valamiben azonban az egész szakmai stáb hiányt szenved: a videófelvételekben.

– Leginkább a vasárnapi összecsapásra tudunk készülni, hiszen a brassóiakról rengeteg felvételünk van – tette hozzá a svéd szakember. – Ez azonban a szerbekre és a spanyolokra nem igaz, csak összefoglalókat találtunk, amiből nem igazán lehet felkészülni. Nekünk viszont a saját játékunkra kell összpontosítani, és remélem, a jó szériánkat tovább tudjuk nyújtani.

A DVTK Jegesmedvék pénteken és szombaton is 14.30-kor kezd, míg vasárnap 18.30-kor.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat