2018. november 20. Jolán
Egy nyár eleji termelői nap - az élet napos oldalán
minap.hu
|
2018. június 13. 21:48
|
frissítve: 2018. június 17. 09:39
Ropogós friss zöldségekkel és salátákkal, gyümölcslevekkel, levendulával, napsugaras játszóházzal, Apák napi kvízzel, a Diósgyőri várba szóló nyereménybelépőkkel, a Drót Bisztró különlegességeivel közeledik a leghosszabb nappali nap felé a soron következő Miskolci Termelői Nap június 17-én, vasárnap délelőtt 9 óra és délután 1 óra között az Erzsébet téren.

termeloi_nap_20170618_bl_015_web.jpg

Nap mint nap – egyrészt a nyári napforduló, amikor leghosszabb a nappal, másrészt június 17-e, amikor az Apák napját ünnepeljük. És mit várhatnak a látogatók a Miskolci Termelői Napon az élet napos oldalán?

Könnyed nyári dallamokat játszik a Miskolci Erkel Ferenc Rézfúvós Quintett, az „Apahajóra” a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetével lehet majd felszállni, ahol kiderül, hogy mit tudnak a gyerekek az édesapákról, és mit kedvelnek bennük. Méréseket és érdekes tudományos kísérleteket kínál a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar MAKadémiája. Nap-Hold pörgettyű, napraforgó virág készíthető az ERKE Közhasznú Egyesület kézműves játszóházban. A naptárban pedig a termelői nap legjobb pillanatait lehet „rendezgetni”.

A különleges napon a szervezők vitorlát is bontanak: a legnépszerűbb kétszemélyes vitorlás hajó tekinthető meg a helyszínen, amelyet a július 6-a és július 8-a között megrendezendő Expert-fps Vitorlás Kupán ki is lehet majd próbálni.

Végül ki lesz a napos? A Drót Bisztró. Kivételes ajánlatuk a termelői napra: tepertős pogácsa bőrös malaccsászárral, lilahagyma lekvárral, bazsalikomos paradicsomraguval, valamint sajtos pogácsa bazsalikomos csirkemell filével, zöldségekkel és házi remulád mártással. Mindezt megtetőzve egy pohár fröccsel.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat