2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Egyirányú lett a Hajós Alfréd utca egyik szakasza
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. december 16. 13:57
|
frissítve: 2017. december 18. 10:35
A változásra azért volt szükség, mert az utcában több intézmény található, így a gyerekek nagyobb biztonságban közlekedhetnek a környéken, de a változás miatt a reggeli torlódások is megszűnnek. A változást jelző táblára néhány napig egy rendőr is külön felhívja az autósok figyelmét.

Még nagy volt reggel a kavarodás a Hajós Alfréd utcánál. Forgalmirend-változás lépett érvénybe péntektől. Az utcát, ahol egy bölcsőde, egy óvoda és egy iskola is található, egyirányúsították.

hajos_u_egyirany_171215_ja_11.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A hét utolsó munkanapján még rutinból hajtottak arra reggel az autósok, de rendőri segítséget kaptak, hogy minél hamarabb megszokják az új rendet. Egy lakos, Alakszai Gabriella érdeklődésünkre elmondta, „tényleg nagyon gyorsan hajtottak itt az autók, meg türelmetlenek voltak reggelente az emberek, úgyhogy nyugodtabbak vagyunk a gyerekekkel mi is, mert az egyirányúsítás után nem kell annyira félni a gyorshajtók miatt.”

A reggeli és délutáni órákban nagy gondot jelentettek az autók az utcában. A gyerekek így mostantól sokkal biztonságosabban közlekedhetnek az intézmények környékén. Fodor Zoltán, a terület önkormányzati képviselője elmondta, nagy volt a lakossági igény a változtatásra.

hajos_u_egyirany_171215_ja_1.jpg

– Reggelente, amikor hordják a szülők a gyerekeket az iskolába, illetve az itt lakók is közlekednek, akkor olyan kaotikus állapotok voltak, hogy az út jobb szélén, szabályosan parkoló autók mellett nem tudtak ki-be haladni. És bizony reggelente nagyon nehéz volt a közlekedés. Lakosok kerestek meg engem, a változtatást több fórumon keresztül szerveztem meg – tette hozzá.

Több tábla is jelzi már, hogy az avasi Hajós Alfréd utcába csak egy irányból lehet behajtani. A forgalomi változásra most még rendőrök is felhívják a figyelmet a táblák mellett.

December 31-ig van idejük büntetés nélkül megszokni az autósoknak az új szabályozást – utána közlekedési szabálysértésnek minősül, ha rossz irányból hajtanak az utcába.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat