2018. december 15. Valér
Egyre több minőségi csokoládét fogyasztunk
mti.hu
|
2018. december 05. 12:45
|
frissítve: 2018. december 07. 10:11
Egyre több minőségi, magasabb kakaótartalmú csokoládét fogyasztanak a magyarok - mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: többek között a magyar élelmiszerkönyv szabályai biztosítják az egyre magasabb minőségű csokoládétermékeket. Elmondta: az édességgyártók 10 milliárd forint feletti decemberi és rekord éves forgalomra számítanak 2018-ban. Általában 3500 tonna szaloncukor, 700 tonna csokoládémikulás fogy karácsony táján, ami egy átlagos fogyasztó esetén fél kilogrammnyi édességet jelent. A vásárlók kétharmada még mindig az 1960-as években megjelent, klasszikus zselés szaloncukrot részesíti előnyben, ezt követi a marcipános, illetve mogyorós ízesítés - ismertette Intődy Gábor.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat