2018. november 20. Jolán
Egyszer volt Miskolcon kutyavásár (Képgalériával!)
Miskolc TV / minap.hu
|
2018. június 08. 17:37
|
frissítve: 2018. június 10. 09:22
Az Ünnepi Könyvhét pénteki napján az ember legjobb barátjáé volt a főszerep. A MÁSA két örökbe fogadható kiskutyalánnyal érkezett, a Baráthegyi Vakvezető Alapítvány kutyái pedig megmutatták, hogy egy négylábú nem csupán a leghűségesebb társ, hanem a legmegbízhatóbb segítő is.

A kutyusok napján a leghűségesebb társak mellett számtalan állattartással és kedvencekkel foglalkozó könyv várt gazdára a standoknál.

„Az idén Mátyás évet ünneplünk - mondta Pálfi Erika, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár csoportvezetője. - Mátyás király uralkodásának a kezdetét ünneplejük, és az egész könyvhetet egy kicsit Mátyás király alakja köré szerveztük. Az egyik kedvenc mondánk az Egyszer volt Budán kutyavásár. Úgy gondoltuk, hogy Miskolcon is legyen egyszer, ha nem is kutyavásár, de a könyvtéren is legyen egy kutyabemutató. Úgyhogy a mai napot a kutyáknak szántuk.”

kutyas_konyvhet_masa_20180608_vcs_01.jpg

Az Ünnepi Könyvhét iránt minden évben hatalmas az érdeklődés Miskolcon. A könyv ünnepének gondolata Miskolcról indult egykor, és a lelkesedés azóta is töretlen. A könyvtér megálmodói pedig minden évben teret adnak olyan szervezeteknek, akik a társadalmi szerepvállalásban felbecsülhetetlen értéket képviselnek.  Az állatmenhely munkatársai két kislány kutyussal érkeztek a könyvek birodalmába. A kutyák folyamatosan sétáltak, egyik gyerek váltotta a másikat a sétáltatásban. A kis kedvencek gazdát keresni érkeztek a könyvhétre, de sok más társuk otthon maradt.

„Most körülbelül 260 kutya van a menhelyünkön - mondta Horváth Rita, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyvezetője. - Kettő kutyát hoztunk most ki, két örökbe fogadható állatkát, két kislányt. Mindkettő balesetesként került be a menhelyre, úgy hoztuk be, de szerencsére műtét után teljesen helyre jöttek. Úgyhogy őket lehet itt a gyerekeknek sétáltatni, simogatni. Van még a menhelyünkön körülbelül húsz macska, főleg kiscicák, úgyhogy várunk mindenkit szeretettel, ha szeretnék befogadni őket.”

kutyas_konyvhet_masa_20180608_vcs_10.jpg

Az állatsegítő alapítvány mellett egy másik szervezet, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány is bemutatkozott. A Braille-írás rejtelmeit ismerhették meg az érdeklődők, de az alapítvány kutyái sem hiányoztak. Az ő kutyusaikat nem lehetett örökbe fogadni, de bárki kipróbálhatta, milyen pótolhatatlan segítséget nyújthatnak a kutyusok vak vagy látássérült embernek.

A Fazekas Utcai Általános Iskola kisdiákjai állatokról szóló mesével szórakoztatták az Ünnepi Könyvhét közönségét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat