2018. december 18. Auguszta
Eladták a DVTK címerét, nem akarják a szurkolói tulajdont – a DFC Kft ma egy feneketlen kút
minap.hu
|
2018. november 14. 15:25
|
frissítve: 2018. november 16. 15:52
A DFC Kft szerdán megtartott taggyűlésén, a többségi tulajdonos képviselője nem járult hozzá a diósgyőri szurkolók egyesületének tulajdonossá válásához a Diósgyőri Futball Clubban - írja közleményében Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

szurkolozero.jpg

Szurkolói elégedetlenség

- A Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület 2018. november 8-án megtartott nyílt ülésén, ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy elfogadja a miskolci önkormányzat két százalékos felajánlását a DFC Kft kisebbségi tulajdonrészéből. A szurkolói egyesület azt a szándékát is kinyilvánította, hogy a DFC Kft többségi tulajdonosának ugyancsak kettő százalékos tulajdonrészének a felajánlásáról, tárgyalásokat kíván kezdeményezni. Erre a közös szándékra mondott ma nemet a Diósgyőri Futball Club 51,6 százalékos tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. - írja Kriza Ákos.

 A taggyűlésen, a DFC Kft vezetési válságát, sport-szakmai kudarcait a többségi tulajdonos képviselői ráadásul, úgynevezett tőkeemelési javaslattal próbálták elfedni. A Borsodsport Invest Kft jelenlévő képviselői azt kérték, hogy a közpénzekkel gazdálkodó kisebbségi tulajdonos segítse újabb anyagi erőforrásokkal az alkalmatlan vezetők irányította, mára 900 millió forintos tőke hiányt produkáló alkalmatlan szervezetet! Erről természetesen szó sem lehet: feneketlen kútba, nem lehet közpénzeket dobálni!

A DFC Kft jelenlegi irányítói nem olyan régen, mindenki megkérdezése nélkül adták el egy külföldi cégnek a DVTK brand-et, benne a majd 110 esztendős DVTK címerrel. A címer eladása és az összes szurkolót képviselő egyesület kérésének semmivel nem magyarázható elutasítása, sajnos alátámasztja a szeptember végén, a nyilvánosság elé tárt megállapításainkat:

A klubot tulajdonló gazdasági társaság döntéshozatali rendszere a kizárólagosságon alapul. A gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött, csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik. A diósgyőri futball immáron három esztendő óta tartó válságának további tényei is közismeretek: az egyre csökkenő nézőszám, a hét esztendő alatt elbocsátott 12 edző, az NB I legolcsóbb és legélvezhetetlenebb játékát produkáló keretének kialakítása.

Miskolc város futballt szerető közönsége azt szeretné, ha nemcsak a címerünk, hanem az egész diósgyőri labdarúgás újra a diósgyőrieké, a miskolciaké lehetne! - zárja közleményét Miskolc polgármestere.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat