2018. augusztus 15. Mária
Miskolc
16°C / 24°C
Elkészült Miskolc Településképi Arculati Kézikönyve
minap.hu
|
2018. január 16. 16:21
|
frissítve: 2018. január 18. 14:27
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017 december 22-i ülésén megalkotta a településkép védelméről szóló rendeletét és elfogadta a rendelet szakmai megalapozásául szolgáló Településképi Arculati Kézikönyvet.

A Településkép védelméről szóló rendelet a törvényi és kormányrendeleti előírásokkal összhangban a településképhez, az építészeti örökséghez, az építészeti értékekhez, a reklámokhoz, a településképi véleményezési és bejelentési eljárásokhoz kötődő előírásokat rögzíti.

kozgyules_171221_ja_26.jpg

A Településképi Arculati Kézikönyv közérthetően, és mindenki számára értelmezhető eszközökkel mutatja be a helyi építészeti stílusjegyeket, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit. Jó példák bemutatásával – leírások és fotók – kézzelfogható segítséget nyújt az építtetők és építészek számára. De lehetőséget ad arra is, hogy segítségével a helyi közösségek végiggondolják: milyen környezetben szeretnének élni, számba vegyék a város történelme, városképe, identitása szempontjából meghatározó értékeket, a különleges oltalmat érdemlő építészeti elemeket.

A Településképi Arculati Kézikönyv egy folyamatosan fejlődő, bővülő kiadvány, amely a várossal együtt alakul, igazodik az új „kihívásokhoz”.

A Településképi Arculati Kézikönyv és a Településkép védelméről szóló rendelet teljes szövege megtekinthető és letölthető Miskolc honlapjáról a http://www.miskolc.hu/varosfejlesztes/elfogadott-telepulesrendezesi-eszk... címen.

A kézikönyvvel és a rendelettel kapcsolatos észrevételeket és véleményeket a telepuleskep@miskolc.hu e-mail címen vár Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalában a településkép védelmével összefüggő feladatokat ellátó Városépítészeti Főosztály.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat