2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Előre eltervezték a csecsemőgyilkosságot
2017. október 12. 09:31
|
frissítve: 2017. október 13. 09:34
A 49 éves vádlott férfi több mint tíz éve rendszeresen zaklatta szexuálisan a lányát, aki két gyermeket is szült neki, de a másodikat szüleivel együtt eltitkolták és megölték.

csecsemogyilkossag_2.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelt, tizennegyedek életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat - írja közleményében a főügyészség.

A 49 éves vádlott férfi és 39 éves felesége hét közös kiskorú gyermeküket nevelték. Velük lakott az ekkor már 20 éves nagylányuk is. A férfi 2006 óta, az akkor tízéves lányát rendszeresen zaklatta szexuálisan, és akarata ellenére erőszakkal közösült is vele. Gyakorlatilag heti rendszerességgel kényszerítette a gyereket, hogy feküdjön le vele. Passzivitásával, szülői kötelezettségét megszegve, jelentős mértékben veszélyeztette az akkor még tizennégy éven aluli gyermek értelmi, erkölcsi és fizikai fejlődését is.

Amikor a lány 15 évesen terhes lett az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot. 2015-ben a lány ismét teherbe esett apjától. Ekkor a szülők és a lány közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják a megszületendő gyermeket pedig megölik. 2016 júliusában a lány a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével, egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy később elássák.

Mivel a lány rosszul lett, ezért mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült a szülés ténye. A kórház által értesített rendőrök a lakásban megtalálták az akkor már halott csecsemőt. A férfit és feleségét letartóztatták, a lány szabadlábon védekezik.

Mindhármuk ellen az emberölés, az apa ellen emellett a szexuális erőszak miatt, az anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt is az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

csecsemogyilkossag.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat