2018. augusztus 15. Mária
Miskolc
16°C / 24°C
Először nyert díjat magyar sör egy cseh sörversenyen
mti.hu
|
2018. január 19. 21:40
|
frissítve: 2018. január 19. 21:40
Három bronzérmet nyert a békésszentandrási Szent András Sörfőzde Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyén, a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolon - tájékoztatott a kézműves főzde pénteken közleményben.

szent_andras_sorfozde.jpg

Forrás: trademagazin.hu

Magyarországról egyedül a 25 éve alapított Békés megyei főzde nyert el díjat a Monarchista fantázianevű imperial pilsner, a valódi gyümölcsből készült Málnás Búza és a limitált kiadású, Earl Grey teás karácsonyi főzete, az Esthajnal '17 söreivel - írták. A World Beer Idol nemzetközi sörversenyt harmadik alkalommal rendezték meg a csehországi Slanyban. Idén tizenhét ország mintegy ötven főzdéje több mint kétszáz sörrel nevezett, tíz arany-, tizenhárom ezüst- és huszonnyolc bronz díjat osztott ki a neves sörkritikusokból, független sörfőzőmesterekből, újságírókból és szakmai oktatókból álló zsűri. 

A díjazottak többek között francia, belga, német, norvég, spanyol, cseh és dán sörfőzdék közül kerültek ki. Az egyedüli „gyémántot” a belga Huyghe Brewery sörfőzde Delirium Tremens strong ale-je nyerte.

A Szent András Sörfőzde portfóliójában tizennégyféle sörtípus található, amelyet szezonális különlegességekkel egészítenek ki. Ők készítették Magyarország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét. A negyedszázados jubileumát ünneplő, 2011-ben az év sörfőzdéjének választott kézműves manufaktúra mintegy harminc nemzeti és nemzetközi elismerést nyert már.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat