2018. október 20. Vendel
Előzetes letartóztatásba került a gyanúsított, aki mentősökre támadt
minap.hu
|
2018. június 12. 18:02
|
frissítve: 2018. június 14. 13:25
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint előbb egyik rokonát bántalmazta, majd másnap Sajópetri és Kistokaj között mentősökre támadt.

A gyanúsított férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert június 8. napján alsózsolcai otthonukban egy 24 centiméteres vésővel egy alkalommal fejen, majd halántékon ütötte nagymamáját és a földre kerülő sértettre rátaposott.

Másnap a gyanúsított rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá. A kórház felé tartva a gyanúsított váratlanul előbb a mentőápolót ököllel halántékon ütötte, majd a gépkocsivezetőt is megtámadta, ököllel orron ütötte. A gyanúsítottat a mentő személyzete lefogta, így hárítva el további támadását. A mentőápoló nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a gépkocsivezető az orrcsont törésével járó, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt indult eljárás. A mentőápoló és a betegeket szállító gépkocsivezető ugyanis közfeladatot ellátó személyeknek minősül, és ezen minőségükben büntetőjogi védelemben részesülnek.

Amennyiben a bíróság a fenti cselekmények elkövetése miatt a gyanúsított bűnösségét megállapítja, a férfi 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A büntetés súlya miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított nagymamájával – az ügy egyik sértettjével – közös háztartásban él, a bíróság szerint feltehető az is, hogy hozzátartozója sérelmére újabb bűncselekményt követ el. Mindezek miatt a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását rendelte el. A végzést az érintettek tudomásul vették, az jogerőre emelkedett.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat