2018. december 16. Etelka, Aletta
Első a biztonság!
baz.katasztrofavedelem.hu
|
2018. április 25. 14:35
|
frissítve: 2018. április 28. 08:19
Megyei szintű közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 25-én.

verseny_katasztrofav.png

Fotó: Hudák Andrea tű. alezredes

A Mezőkövesden szervezett versenyen az igazgatóság állományába tartozó gépjárművezetők, különlegesszer-kezelők, valamint az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők nevezhettek, hogy összemérjék az elméleti ismereteiket és a vezetéstechnikai tudásukat. A megmérettetést, amelyet régiós, majd országos döntő követ, Lipták Attila tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. A kétfős csapatok először elméletben adtak számot a felkészültségükről.

verseny_katasztrofav_2.png

A tesztsor az általános ismeretek mellett nagy hangsúlyt fektetett a megkülönböztető jelzés használatával kapcsolatos tudnivalók mérésére is. A gyakorlati rész irányítással végrehajtott tolatásból, parkolásból, szlalomozásból, különböző sebességű manőverezésből és kikerülési feladatokból állt. Az indulóknak mindkét versenyszámot időre kellett teljesíteniük, a lehető legkevesebb hibaponttal.

A verseny dobogós helyezettjei:

Készenléti kategória:

  • 1. helyezett: Gál Zsolt tű. őrm., Bencskó János c. tű. zls. (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
  • 2. helyezett: Vadász Lajos c. tű. ftőrm., Kiss József Gergő c. tű. tőrm. (Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
  • 3. helyezett: Palkó László c. tű. ftőrm., Pallagi Zoltán c. tű. ftőrm. (Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Ügyintézői kategória:

  • 1. helyezett: Barta László c. tű. alez.,    Kaszás Norbert c. tű. ftőrm. (Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
  • 2. helyezett: Hoffmann Zsolt tű. szds., Dakos Zoltán tű. fhdgy. (Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség)
  • 3. helyezett: Macz János tű. alez., Németi Gergő tű. hdgy. (Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség)
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat