2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
Emléktorna a DVTK legendás csatárának tiszteletére (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. január 12. 12:59
|
frissítve: 2018. január 15. 12:09
Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a Fekete László Nemzetközi Középiskolás Teremlabdarúgó Kupát az Avasi Gimnázium tornacsarnokában. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a torna fővédnöke nyitóbeszédében kiemelte a sport és az egészséges életmód jelentőségét a fiatalok életében.

Az Avasi Gimnázium és az Avasi Gimnázium Diáksport Egyesülete évről évre megszervezi a legendás labdarúgó emlékére a kupát a diákok között. Idén tizenöt csapat nevezett, köztük három vidékről, tizenkettő pedig miskolci középiskolából.

teremfoci_avasigimi_180112ml_23.jpg

Csöbör Katalin a megnyitón elmondta, a kitartó munka, az edzés mindig meghozza az eredményét. – A futballnak nagy kultusza van, a fiúk és férfiak körében a legkedveltebb sport. Örülök, hogy itt lehetek, és hogy idén is sokan neveztek a kupára, amit már huszonhetedik alkalommal rendeznek meg. Nekem mint képviselőnek és családanyának is fontos, hogy a fiatalok egészségesen éljenek, sportoljanak – hangoztatta a képviselő.

Az esemény főszervezője, Horváth Imre arról szólt, hogy régebben kétszer ennyien jelentkeztek a megmérettetésre. – Volt, hogy harmincnégy iskola is nevezett, nem csupán Miskolcról és a környékéről, hanem nemzetközi szinten is. Mégis érdemes megrendezni a kupát, mindent el kell követni az utánpótlás nevelése érdekében. A torna az iskolák között így is népszerű, van, ahonnan már szeptemberben telefonálnak, hogy mikor lesz majd - tette hozzá.

teremfoci_avasigimi_180112ml_21.jpg

Az intézmények hosszú ideje készültek a versenyre. – Az életünk része a futball, és elég sokat gyakoroltunk mostanra, jó egy ilyen helyre eljönni – nyilatkozta a Bláthyból érkezett Nagy László.

Zouaoui Mohamed a házigazdák közül, kiemelte, nagyon sok olyan diák van az Avasi Gimnáziumban, akik szeretik a futballt. – A csapatba kerüléshez azonban nemcsak a tehetség és a futball szeretete kell, hanem a szorgalom is – tette hozzá.

A névadó Fekete László a DVTK aranycsapatának legendás csatára volt. 1950-ben született, és 2004-ben halt meg. 1977-ben tagja volt az első diósgyőri, magyar kupagyőztes csapatnak, Az 1978-79-es bajnoki idényben bronzérmet nyertek. 1980-ban újra magyar kupát nyert a diósgyőri csapat, aminek részese volt Fekete László is. Pályafutása során összesen kettőszázhatvanhat alkalommal játszott a diósgyőri csapatban és harminchárom gólt szerzett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat