2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Erős széllökések miatt riasztás van érvényben a megyében!
met.hu
|
2017. április 20. 13:15
|
frissítve: 2017. április 21. 09:57
Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések csütörtök estig északkeleten (Észak-Alföld, Északi-khg.) és a Dunántúlon több helyen meghaladják a 70 km/h-t.

Főként a Dunántúl nyugati és középső részén délutánig egy-egy 80-90 km/h körüli széllökés is előfordul. A viharos szél elsősorban a Bakony, illetve a Mecsek legmagasabban fekvő útszakaszain esetleg hófúvást is eredményez. Csütörtök estétől veszít erejéből a szél – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

riasztas_szellokes_170420_met.png

Csütörtök estig vegyes halmazállapotú (eső, havas eső, hó) csapadékra lehet számítani. A magasabban fekvő helyeken leginkább havazás várható. A hó jellemzően továbbra is Tapadó hó lesz. Síkvidéken jellemzően nem marad meg a hó.

A nap folyamán fokozatosan inkább az ország déli felére visszaszoruló csapadékból a Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain délutánig még pár cm friss hó hullhat. A Dunántúl délkeleti részén, kiemelten a Mecsekben tart ki legtovább a csapadék. A Mecsek környékén a késő esti, éjféli órákig jelentős mennyiségű, jellemzően tapadó hó formájú csapadék hullhat (~5-10 cm), majd éjszaka itt is megszűnik a csapadék.

Pénteken a hó a hegyvidéki területeken is olvadni fog, a legerősebb széllökések várhatóan nem érik el a viharos fokozatot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat