2018. augusztus 16. Ábrahám
Miskolc
14°C / 27°C
“Ezek a szurkolók, ez a város, ez a stadion megérdemelte!” (Videókkal, véleményekkel, galériákkal frissítve!)
minap.hu
|
2018. június 02. 21:06
|
frissítve: 2018. június 07. 20:59
Így értékelt az M4 szakkommentátora, miután fantasztikus bravúrral, 2-1-re verte a bajnok Videoton csapatát szombat este a DVTK a diósgyőri stadionban. Mivel a többi érintett mérkőzés is számunkra kedvezően alakult, a DVTK nem esett ki, a következő szezonban is az élvonalban folytathatja!

Az első félidőben nem született gól, utána viszont három is. Dušan Brković fejesét még kiegyenlítették a vendégek, Makrai Gábor találatára viszont már nem tudtak válaszolni. Mivel a Vasas és a Balmazújváros nem tudott nyerni, ők búcsúztak az élvonaltól!

dvtk_fejes_ja.jpg

Amint az várható volt, a Diósgyőr folyamatosan támadott, nyomta a Videotont, a játékosok minden labdának utánamentek, de az első félidőben nem alakult ki komolyabb helyzet. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, a Videoton is vezetett veszélyes támadásokat.

A 66. percben aztán végre megszületett a DVTK vezető gólja: egy szöglettel felérő, balos szabadrúgásnál, Hasani beadására Dušan Brković emelkedett a legmagasabbra, és a vendégek kapujának hosszú alsó sarkába csúszatta a labdát (1-0).

dvtk_szurk_ja.jpg

Nem sokáig örülhettünk, tíz perc múlva jött a bravúros válasz: a 76. percben egy előrevágott labdával Stefan Šćepović iramodott meg, és a túlságosan kimozduló Rados fölött, szép mozdulattal egyből a diósgyőri kapuba emelt (1-1).

Nem
Hajrá Diósgyőr!

A DVTK-nak mindenképpen győznie kellett, hogy esélye legyen bennmaradni az élvonalban, Fernando Fernandez a pályára küldte Bacsa Patrikot majd Makrai Gábort is.

Ez jó húzásnak bizonyult, a 87 percben Eperjesi hosszú índítását Makrai ügyesen lekezelte, majd a Videoton kapusa mellett, higgadtan értékesítette a ziccert 2-1).

dvtk_golorom_ja.jpg

Ez maradt a végeredmény, győzött tehát a Diósgyőr, közben azonban több másik mérkőzés eredményeit is figyelniük kellett a szurkolóknak. A Balmazújváros heroikus küzdelmet vívott az FTC-vel, de a 3-3-as döntetlen is kevés volt számára, hogy bennmaradjon az élvonalban, mivel a DVTK-nak több a győzelme. A Honvéd 3-0-ra verte a Vasast, így az angyalföldi csapat lett a másik együttes, amelynek búcsúznia kellett az élvonaltól.

 

Edzői értékelések:

Fernando Fernandez: - Szeretnék gratulálni a jelenlévőknek is, mert tudom, milyen sokan szorítottak nekünk ebben a nehéz helyzetben. Ma láttam először egy ahhoz hasonló csapatot, amilyet jövőre is szeretnék látni, bátran, agresszíven, az ellenfél térfelén letámadva játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, pedig a bajnokcsapat elen léptünk pályára. Mindkét 16-oson belül kellően agresszívek voltunk, talán megérdemeltük volna, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést. Büszke vagyok a játékosokra, a DVTK megérdemli, hogy első osztályú csapata legyen. És köszönetet szeretnék mondani a stábtagoknak is, hiszen nemcsak a játékosok, a vezetőedző, hanem mindenki munkája kellett a sikerhez. 
Amikor egy hónapja átvettük a csapat irányítását, felmértük a csapatot, a játékosokat, és azt láttuk, hogy az önbizalom terén voltak a legnagyobb hiányosságok, és a csapaton belüli hangulat sem volt megfelelő, ezeket kellett a leginkább fejleszteni.

Nem
Fernando Fernandez értékelése

Büszke vagyok a játákosokra, hiszen kemény munkát végeztek. Ilyen helyzetben nehéz gyorsan megváltoztatni a gondolkodásmódot, látni lehetett az arcukon, a testbeszédükön, hogy mekkorát változtak. Ezen kívül taktikai téren is előre léptünk, de az ehhez hasonló mindent eldöntő mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy rendben legyen a fejed, és szívvel-lélekkel játszál. És persze szükség volt a drukkerekre is. Köszönöm a szurkolók támogatását, mindig csodálatos érzés telt ház előtt játszani. 
Hét közben csak arra készültünk, hogy nyerjünk, majd várjuk a többi eredményt. Nem volt könnyebb helyzetben a Haladás - bár ők végül nyertek -, a Vasas és a Balmazújváros sem, hiszen mindenkinek győzni kellett. Sikerült, és utána szerencsére úgy alakult a többi eredmény, hogy mi maradtunk benn. Életem eddigi legjobb születésnapja, hatalmas ajándékot kaptam az élettől ezzel a sikerrel.

Marko Nikolić: - Gratulálok a DVTK-nak győzleemhez, jó meccset játszottunk. Büszke vagyok a csapatom teljesítményére, az eredményre viszont természetesen nem. Sok helyzetet kihagytunk, idegenben nem lehet ennyit. A másik oldalon a DVTK hosszú labdái okoztak problémát, igaz rendkívül fiatal játékosokkal álltunk föl, de jól küzdöttünk. Valóban sokan hiányoztak ma, de közülük többen már az előző meccseken sem voltak ott, vagy kisebb-nagyobb sérüléssel, a fájdalmat tűrve vállalták a játákot, másoknak pedig a válogatottnál van jelenésük. Most egy rövid pihenő következik, utána pedig vár ránk a BL-selejtező.

Nem
Marko Nikolić értékelése

 

Eredmények:

Honvéd-Vasas - 3-1
DVTK-Videoton - 2-1
Balmazújváros-FTC - 3-3
Haladás-Mezőkövesd - 1-0
Újpest-Debrecen - 2-1
Felcsút-Paks - 1-0

A tabella állása:

tabella1.png

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat