2018. december 13. Luca, Otília
Ezüst Négyszög Festészeti Triennálé – miskolci művész is a díjazottak között!
minap.hu
|
2018. május 17. 14:29
|
frissítve: 2018. május 18. 12:00
Przemyslben, május 12-én nyílt meg az Ezüst Négyszög Nemzetközi Festészeti Triennále 2018, amelyen öt ország – Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna – több mint 70 művészének 100 alkotása került bemutatásra.

triennale02.jpg

A kiállítás-sorozatot 1994-ben indították útjára Lengyelország nemzetközleg elismert művészei, amely idén 10. alkalommal mutatja be a Kárpátok kortárs művészei festészetének aktuális irányzatait képviselő alkotásait. Alapítói a kulturális megértés, a nemzetek közötti közösségi érzés építését tűzték ki célul, amelynek mottója idén: „Európa jövője – egység a különbözőségben”. A művészek ennek szellemében készült munkákkal jelentkeznek, amely mögé Lengyelország országos és regionális minisztériumai, hivatalai is mögé álltak.

triennale01.jpg

A magyarországi művészek közül Miskolcról Lenkey-Tóth Péter a második díjat, a Kárpátaljai Vajdaság Marsalljának a díját, Sajószentpéterről Góré Szabina egy kielcei kiállítás díját kapta a Kielcei Művészeti Kiállítások Irodájától, míg Debrecenből Lukács Gábor a Przemysl Járás Nemzeti Múzeumának díját nyerte, valamint Gonda Zoltán elismerésben részesült. Ezúton is gratulálunk művészeinknek!

gore_szabina.jpg

Góré Szabina alkotása

A kiállítás 2019-ben a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria Rákóczi-házában is megtekinthető lesz.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat