2018. november 20. Jolán
Ezüstérmes a bajnoki címvédő – Egy hajszálon múlt a miskolci vízilabdások harmadik bajnoki címe
minap.hu
|
2018. május 22. 13:42
|
frissítve: 2018. május 24. 13:57
Május 19-én és 20-án Egerben rendezték meg az Észak-keleti Liga Kupa – Gyerek V. bajnokság záró fordulóját. A sorozatban másodikként zárt a Pannergy-MVLC gyermek vízilabdacsapata.

2017 végén kezdődött a mérkőzések sora, összesen 14 összecsapás várt a Pannergy-MVLC 2007-es születésű utánpótlás csapatára. A miskolci együttes nyolccsapatos mezőnyben 12 győzelemmel és két vereséggel a második helyet szerezte meg, 1 ponttal lemaradva az Aqua SE Nyíregyháza csapata mögött.

A miskolci pólósok az elmúlt két esztendőben megnyerték a bajnokságot, a címvédés ezúttal azonban elmaradt, hiszen az utolsó mérkőzésen a rivális bizonyult jobbnak. Így, bár csak egy hajszállal, de megelőzték a mieinket.

A gólkirályi cím azonban ismét Miskolcra került, hiszen az MVLC kiváló centere, Bikki-Petró Nimród 56 dobott góllal a lista élén végzett.

gyermek_vizilabda_mvlc.jpg

A Pannergy-MVLC csapata:
Balázs Márton, Baricska Márk, Bikki-Petró Nimród, Bodnár Levente Gábor, Fényes Patrik, Idesz Márk, Kléri Zalán Tamás, Lövei Máté, Madár András, Mikita Mátyás, Ondreák Márk, Pásztor Benedek, Sikó Márton László, Szabó Gergely Bence, Tóth Gergely, Urbancsik Patrik 
Edző: Cretiu Liviu
Másodedző: Zajácz Hanna

Bár a bajnokságnak igen, a munkának nincs vége, hiszen a csapat nagy lehetőség előtt áll: július 17-22. között Barcelonában a HaBaWaBa meghívásos nemzetközi tornán vesznek részt, melyet a 11-12 éves vízilabdás korosztály számára rendeznek meg immáron tízedik éve. A katalán nagyvárosban ekkor zajlik a vízilabda Európa-bajnokság is, így a miskolci gyermekcsapat tagjai szurkolhatnak majd a női és férfi magyar válogatottnak is, és az olimpiai faluban összefuthatnak világklasszis játékosokkal. Sportpályafutásuk meghatározó élménye vár tehát a gyerekekre nyáron is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat