2018. augusztus 20. István
Miskolc
17°C / 29°C
"Felül kell kerekedniük a nemzetállami szempontoknak!"
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. november 17. 16:18
|
frissítve: 2017. november 19. 09:03
Beigazolódott, amitől a magyar kormány tartott: az Európai Parlament megszavazta a migránsok felső korlát nélküli állandó elosztását. Erről is beszélt csütörtökön este ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, az Avasi Gimnázium Színháztermében rendezett, nemzeti konzultációs fórumon.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_055_web.jpg

Fotó: Beregi László

Magyarországon a nemzet egészét érintő kérdésekben megkérdezik a magyar emberek véleményét. Ilyen volt az alaptörvény, a rezsikérdés, a devizahitelesek megsegítése és ilyen most a migrációval kapcsolatos nemzeti konzultáció is. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a rendezvény elején kiemelte: a brüsszeli bürokraták Soros György kezében vannak, s egy kevert Európa létrejöttében érdekeltek. Soros terve szerint egymillió bevándorlót kellene befogadnia Európának, és fejenként 9 millió forint támogatást kell számukra nyújtani, a magyar adófizetők pénzéből is. – Azt a támogatást, amit ők a migránsokra szánnak, mi inkább a magyar családok támogatására szeretnénk fordítani – hangsúlyozta Csöbör Katalin. – Továbbra is azt gondoljuk, nekünk van jogunk megmondani, kivel, mikor, hogy és hogyan akarunk együtt élni - tette hozzá a politikus.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_081_web.jpg

– Az nem lehet állampolgár, aki nem ismeri a nyelvet, és a nemzeti össztermékhez sem járul hozzá – ezt már ifj. Lomnici Zoltán mondta, aki hozzátette: beigazolódott, amitől a magyar kormány tartott: az Európai Parlament megszavazta a felső korlát nélküli állandó elosztási mechanizmust. Ez folyamatos, korlátlan beáramlást jelent a tagállamokba. A CÖF szóvivője kiemelte: a magyar kormány ebben is előrelátó volt, míg az ellenzék kezdetben a kvóta puszta létezését is próbálta megkérdőjelezni.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_071_web.jpg

Az alkotmányjogász szerint megoldást kizárólag az jelenthetne, ha ilyen kérdésekben a tagállamok maguk dönthetnének. A biztonsághoz ugyanis mindenkinek joga van - ezt nem hajlandók elismerni Brüsszelben, Londonban, Berlinben és Párizsban sem. – Ha az ideérkezők biztonsági kockázatot jelentenek, akkor le kell zárni a határokat, hogy senki ne jöhessen be ellenőrzés nélkül az unió területére. Az Egyesült Államokban is létezik bevándorlási kvóta,  legyen olyan szigor vagy csak fele olyan szigor a kerítések környékén, mint az USA-ban.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_057_web.jpg

Ifj. Lomnici Zoltán beszédében kiemelte: a nemzetállami szempontoknak felül kell kerekedniük, különben az Európai Unió szét fog esni. A tagállamok esetében minimalizálni kell a külső pénzügyi befolyást, a segítséget pedig oda kell vinni, ahol a probléma van - hangsúlyozta a CÖF szóvivője.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat