2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Férjek és apák konferencia Miskolcon (Képgalériával!)
Miskolc TV
|
2017. október 21. 17:54
|
frissítve: 2017. október 23. 12:57
Férjek és apák konferenciát tartottak a MITISZK dísztermében október 21-én, szombaton. A konferencia legfőbb célja bátorítást adni a férfiaknak, hogy e gyorsan változó világban és romló értékrendek közepette is elkötelezettek legyenek feleségük, és gyermekeik felé.

A programon előadást tartott Gönczi Zsolt lelkipásztor, Verebélyi Tibor lelkész, Perjesi István lelkipásztor, valamint Budai Zsolt lelkipásztor. Az előadók mind gyakorló férjek, apák és nagyapák, akik felelősséget éreznek a mai és a következő generációk férfiaiért, hogy ők is felfedezzék életük nagy kiváltságát; hogy sikeres családokat építsenek és vezessenek.

ferjek_es_apak_konferencia_20171021_bl_030_web.jpg

– Már néhány éve gondolkodunk abban, hogy jó lenne valahogy a férfiasság, a férjek, az apák, és a nagyapák felé elmozdulni – mondta Budai Zsolt, az Olajfák Baptista Gyülekezet lelkipásztora. – Aztán találtam néhány társat, akik hasonlóképp gondolkodnak: a férfiaknak van dolguk a családban és nem, hogy materiális apák legyenek, érzelmileg leszakadva a családtól, és annak élve, hogy tulajdonképpen megteremtik azt az egzisztenciát, amit ők szívből, és tettből megtesznek. Arra gondoltunk, hogy jó lenne ezt tisztázni, mi is a célja, mi az a körvonalazódás, amit Isten belehelyezett a férfiakba, hogy ők határozottak és bátrak legyenek, hittel szemléljék a jövőt. Annyira zavaros ez a világ, amiben élünk, hogy kell, valami irányt adni – tette hozzá.

ferjek_es_apak_konferencia_20171021_bl_033_web.jpg

– Ha a férfiak, a férjek és az apák, a helyükön vannak, akkor a feleségek és a gyerekek is a helyükre kerülnek – Perjesi István, az Agapé Gyülekezetek vezető pásztora. Vannak különálló szerepei a férfiasságnak, de ami közös az, hogy ha mindez bibliai alapon működik, akkor életképes. Működőképesek akkor a férjek, működőképesek akkor az apák, és a különböző szerepköröket akkor jól élik meg – fogalmazott. Perjesi István lelkipásztor azt is elmondta, véleménye szerint a férfiak keresik a helyüket a 21. században, és nem igazán vannak a helyükön. – Ennek a mostani konferenciának is az a lényege – tette hozzá –, szeretnénk, ha a helyükre kerülnének, mert hiszem azt, hogy ha ők a helyükön vannak, akkor minden más, ami lényegében hozzájuk kell, hogy igazodjon, az igazodni fog – emelte ki.

ferjek_es_apak_konferencia_20171021_bl_026_web.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat