2018. szeptember 18. Diána
Miskolc
11°C / 24°C
Fidelitas: a fiataloknak is több pozitív változást jelent az újév
minap.hu
|
2018. január 12. 15:27
|
frissítve: 2018. január 14. 21:58
A Fidelitas üdvözli, hogy az újév több kedvező változást is hozott a fiataloknak – olvasható az ifjúsági szervezet szerkesztőségünkhöz pénteken eljuttatott közleményében.

Az esztendő első napjától az internet-előfizetés áfája 18 százalékról 5-re csökkent, ezzel az Európai Unió tagállamai között hazánkban a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke – hangsúlyozta Kováts Ágoston.

A regionális igazgató kiemelte, hogy január 1-től nem csupán az első nyelvvizsga díját téríti meg a kormány, hanem a második vagy harmadik nyelvvizsga díja is ingyenessé válik, továbbá az év első napjától a 20 évesnél fiatalabbak számára visszafizeti a kormány a KRESZ tanfolyamnak és vizsgának a költségeit.

fidelitas-foto.jpg

Kováts Ágoston regionális igazgató (j): a Fidelitas üdvözli, hogy az újév több kedvező változást is hozott a fiataloknak

Kováts Ágoston aláhúzta, hogy a Fidelitas javaslatára 2017. október elejétől a kormány eltörölte a Diákhitel2 kamatát, idén február 1-től pedig a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében az eddigi havi legfeljebb 50 ezer forintról 70 ezer forintra emelik az igényelhető összeget. A két gyermeket vállaló nők diákhitelének felét, a háromgyermekes nők diákhiteltartozását pedig teljesen elengedik 2018. január 1-től.

További pozitív változás, hogy a külföldi tanulmányok esetében, például az Erasmusösztöndíjban résztvevőknek, a kormány arra is lehetőséget biztosít, hogy a Diákhitel1 összegének kétszeresét, azaz akár 140 ezer forintot folyósítsanak a hallgatóknak. Emellett 2018-tól a Diákhitel2-t már az önköltséges idegen nyelvi képzésekben részt vevők is igényelhetik az úgynevezett térítési díj kiegyenlítésére – sorolta a Fidelitas regionális igazgatója.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat