2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Figyelem! Csalók próbálkoznak a megyében, a katasztrófavédelemre hivatkozva
minap.hu
|
2017. augusztus 09. 11:24
|
frissítve: 2017. augusztus 11. 09:48
Lakossági bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra, hogy ismeretlenek, rájuk hivatkozva, vezeték nélküli lakáscsengőt próbáltak értékesíteni, azzal indokkal, hogy a társasházban kiépített vezetékes jelzőeszköz tűzveszélyes. A B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében felhívja a figyelmet, hogy nem foglalkoznak tűzvédelmi eszközök és berendezések értékesítésével, beszerelésével.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra lakossági bejelentés érkezett, amely szerint egyes emberek a katasztrófavédelemre hivatkozva, vezeték nélküli lakáscsengőt próbáltak értékesíteni olyan indokkal, hogy a társasházban kiépített vezetékes jelzőeszköz tűzveszélyes.

A katasztrófavédelem a társasházakban kialakított lakáscsengőket nem vizsgálja és egyetlen ingatlanban sem minősítette tűzveszélyesnek ezeket az eszközöket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szerveinek ügyintézői nem foglalkoznak semmilyen tűzvédelmi eszköz, vagy egyéb berendezés értékesítésével  és  beszerelésével. Készpénzt  nem kérnek és nem fogadnak el! A katasztrófavédelem nem áll szerződésben egyetlen olyan szolgáltatóval sem, amelyik a fenti szolgáltatást végzi, végezteti! - hangsúlyozza a közlemény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy:

- A katasztrófavédelem munkatársai egyenruhában, szolgálati igazolvánnyal, szolgálati jelvénnyel felszerelve, megfelelő dokumentumok birtokában járnak ellenőrizni. Az ellenőrzöttek minden esetben kérjék el az ellenőrzést végzők szolgálati igazolványát és jelvényszámát!

A katasztrófavédelem munkatársai soha nem kínálnak eladásra tűzvédelmi eszközöket, vagy egyéb berendezéseket.

A katasztrófavédelem hatósági ellenőrzései alkalmával soha nem készpénzben kell kifizetni a bírságot. A bírságokat hatósági határozat állapítja meg, amelyek pecséttel, iktatószámmal vannak ellátva.

Lehetősége van a katasztrófavédelem munkatársainak helyszíni bírságot is kiszabni, ilyenkor csekket adnak, amelyen a számlatulajdonos a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A csalók esetenként a katasztrófavédelem szóvivőire hivatkozva tévesztik meg az embereket, holott a katasztrófavédelem szóvivői nem szerveznek és nem végeznek hatósági ellenőrzéseket.

Az ellenőrzésekről a helyszínen jegyzőkönyv készül, amelynek egy példányát az ügyfélnek át kell adni. Minden esetben ragaszkodjanak az aláírt, lepecsételt jegyzőkönyvhöz az ellenőrzéseken!

Az esetleg hiányzó iratok pótlása – a megszabott határidőn belül – nem kerül pénzbe.

A hatósági ellenőrzéseket nem alvállalkozók, megbízott cégek végzik, hanem mindig a katasztrófavédelem képviselői.

Ha bármilyen visszaélést tapasztal, kérjük, értesítse a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a +36/46-502- 962-es telefonszámon és a rendőrséget!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat