2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Fogyasztóbarát számlázás választható – Egyenletes díjfizetést kínál a MIHŐ Kft.
Kujan István
|
2018. április 19. 09:55
|
frissítve: 2018. április 22. 10:54
Tervezhető és kiszámítható – egyenletes díjfizetést kínál Miskolcon a MIHŐ Kft., erről döntött rendkívüli ülésén a város közgyűlése csütörtökön. A díjfizetők választhatják a havi elszámolás szerinti számlázást vagy költségmegosztás esetén a fűtési időszakban történő havi részszámlázást is. Április 25-éig minden díjfizető részletes, írásos tájékoztatást kap.

A rendkívüli közgyűlésen módosították a Miskolc területén végzett távhőszolgáltatásról, annak díjáról, valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló rendeletét.

kozgyules_180419_ja_36.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhető, kiszámítható a fogyasztóknak és a szolgáltatónak egyaránt – fogalmazott Pfliegler Péter alpolgármester, aki rámutatott, más városokban, például Budapesten már sikeresen vizsgázott ez a rendszer. – A kiugró téli díjak elmaradnak, az egyenletes kifizetések alapján jobban tervezhető a családi költségvetés – emelte ki.

A rendeletmódosítás alaplehetőségként kínálja a díjfizetők számára, hogy a gáz- és áramszámlákhoz hasonlóan, időarányosan, 11 egyenlő értékű részszámlán fizessék a távhőszolgáltatási fűtési hődíjat, majd a 12. elszámoló számlán az éves fogyasztásuk alapján rendezzék a különbözetet – mondta el érdeklődésünkre a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Nyíri László hozzátette, a rendelet előírja, hogy – ha a díjfizető másként nem rendelkezik a szolgáltató felé – a távhőszolgáltató egyenletes díjfizetéssel számlázzon.

Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhetőbbé teszi a családok költségvetését, és a téli hónapokban sem kell többé kiugróan magas költségekkel számolni, így a távfűtési díjfizetés egész évben biztonságos, kiszámítható és tervezhető.

kozgyules_180419_ja_43.jpg

Az alapdíj és a használati melegvíz fizetése továbbra is változatlan, csak a fűtési hődíjé változik.

A szolgáltató az előző fűtési idény azonos időszakában felhasznált fűtési hőmennyiség alapján számítja ki a 11 darab részszámlában szereplő fűtési hőmennyiség díjat. A 12., úgynevezett elszámoló számlában az addig kibocsátott 11 részszámla és a tényleges fogyasztás közötti különbséget kell kifizetni. Ha kevesebb a felhasznált fűtési hőmennyiség, akkor a túlfizetés visszajár – részletezte az ügyvezető igazgató.

Hozzátette még, hogy a díjfizetők választhatják a havi elszámolás szerinti számlázást vagy költségmegosztás esetén a fűtési időszakban történő havi részszámlázást is. Április 25-éig minden díjfizető részletes, írásos tájékoztatást kap. Az abban lévő nyilatkozatot csak akkor kell kitöltetni és május 15-ig megküldeni a MIHŐ Kft-nek, ha a díjfizető nem az egyenletes díjfizetést kéri.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat