2018. december 16. Etelka, Aletta
Föld napja a Vörösmarty városrészben
minap.hu/Miskolc TV
|
2018. április 20. 16:21
|
frissítve: 2018. április 23. 12:24
Április 22-e a Föld napja. A Vörösmarty városrészben már pénteken természetvédelmi előadásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, barlangász felszerelés bemutatókkal és kitűzők készítésével várták az iskolásokat. Magyarországon 1990 óta ünneplik a Föld napját olyan programokkal, amelyek a természet megóvására hívják fel a figyelmet.

foldnapja10.jpg

A Célpont közösségi tér három éve rendezi meg a Föld napjához kapcsolódó programokat a Vörösmarty városrészben. A bemutatókra olyan szervezeteket hívtak meg, akik a Bükki Nemzeti Parkban és Miskolc környékén képviselik a környezetvédelmet.

foldnapja8.jpg

A Vörösmarty városrészben megrendezett Föld napi programon a diákok egyebek mellett sok érdekességet tudhattak meg a vándorsólyomról, mely az év madara, s a világon mindenütt az erő, az ügyesség, a rátermettség szimbóluma. Valamint azt is megtudhatták, hogy ha nem teszünk a környezetszennyezés ellen, akkor 2050-re a tengerekben több műanyag lesz, mint hal.

foldnapja7.jpg

Csorba Ritától, a Célpont Közösségi Tér irodavezetőjétől megtudtuk, a rendezvényen a Miskolci Gombász Egyesület, a Barlangász Egyesület, a Bükk-térség Fenntartható Vízkészlet-gazdálkodásért Közalapítvány, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért is képviseltette magát. – Mindegyik szervezet valamilyen gondolatébresztő játékos feladatokkal készült a gyerekeknek, hiszen erre ők a leginkább fogékony korosztály.

foldnapja5.jpg

– Úgy gondolom, azzal már mi is sokat teszünk a Föld megóvásáért, ha a mostani rendezvényhez hasonlóan különböző civil szervezetek felhívják a felnövekvő generáció figyelmét erre a fontos problémára – fogalmazott Molnár Péter önkormányzati képviselő.

foldnapja2.jpg

Április 22-e a Föld napja. Ilyenkor minden a természet megóvásáról szól. Magyarországon 1990 óta ünneplik ezt a napot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat