2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Fontos az utánpótlás megtalálása – Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban
police.hu
|
2017. november 10. 11:22
|
frissítve: 2017. november 14. 14:42
A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott, a fiatalok pedig betekintést nyerhettek a rendőri hivatás sokszínűségébe pénteken.

rendorsegi_bemutato_nyiltnap_171110_police.jpg

Bemutató a nyílt napon

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akinek pályaorientációjában a rendőri hivatás mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra a kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni.

rendeszeti_szakgimnazium_nyilt_nap_5.jpg

A programon bemutatkozott többek között a főkapitányság Bűnmegelőzési-, Közlekedésrendészeti-, Humánigazgatási- és Technikai Osztálya is. A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba ellátogató érdeklődők láthattak önvédelmi- és csapatszolgálati bemutatót, de megismerhették az úgynevezett szituációs kabinetet is.

rendeszeti_szakgimnazium_nyilt_nap_2.jpg

Az intézmény kijelölt helyszínein az elméleti és gyakorlati képzést mutatták be, előadásokon és foglalkozásokon keresztül.

A szakgimnázium bemutatásával és a jelentkezéssel, felvételi eljárással kapcsolatos tájékoztatón szintén részt vehettek az érdeklődő fiatalok. A felvételivel, iskolai tanulmányokkal, oktatással, gyakorlati képzéssel, kinevezéssel, a tanulói jogviszonnyal kapcsolatban felmerült kérdésekre is válaszokat kaptak az intézmény oktatóitól.

rendeszeti_szakgimnazium_nyilt_nap_4.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben felkeresik a megyei középiskolákat, hogy az érdeklődést mutató diákok választ kaphassanak további kérdéseikre is a rendőri hivatással kapcsolatban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat