2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Fontos győzelmet aratott a Volán
Doros László
|
2015. február 22. 12:47
|
frissítve: 2015. február 24. 05:21
Meglehetősen szokatlan időpontban játszotta soron következő bajnoki mérkőzését a Borsod Volán férfi asztalitenisz együttese. A fordulókat szinte mindig délelőtt rendezik, így a mostani, késő délutáni kezdés rendhagyónak számított. Végül azonban azt mondhatjuk: megérte elutazni Szegedre, ugyanis a miskolciak rendkívül fontos győzelmet arattak.

A közlekedési együttes játékosai kitettek magukért, noha a feladat nem tűnt könnyen megoldhatónak. A 300 kilométeres utazás után ugyanis elgémberedett tagokkal odaállni az asztal mellé, nos, maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem leányálom. Ráadásul a hazaiak kétségbeesett harcot folytatnak, hogy minél több pontot gyűjtsenek össze, és távolodjanak a veszélyes, kiesési zónától.

A vendégek szempontjából kifejezetten jól kezdődött az összecsapás, ugyanis (ez egyébként nagyon ritkán fordul elő) mindkét párost megnyerték. Kővári Balázs és Tóth Zsolt négy játszmában bizonyult jobbnak a Koszó, Erdélyi egység ellen, a Doros Szilárd, Nemes Vince duónak pedig elegendő volt három a győzelemhez. Ez meg is nyugtatta a társaságot, ám az első egyéni kör felemásra sikerült. Kővári legyőzte Sípost, míg Doros megverte Varga Csabát, ugyanakkor Tóth Zsolt kikapott Erdélyitől, Nemes pedig veszített Koszó ellen, így a találkozó állása 4-2-es miskolci vezetést mutatott.

asztalitenisz_borsodvolan.jpg

Még rosszabbul alakult a folytatás! A második egyéni körben egyedül Kővári nyert (Varga ellen 3-0-ra), viszont Doros (Erdélyi ellen 0-3), Tóth (Koszó ellen 1-3) és Nemes (Sípos ellen 2-3) egyaránt kikapott, egyenlített a Szeged (5-5).

Nagy kérdés volt, hogy ez a rossz sorozat mennyire viseli meg a miskolciakat? Nos, szerencsére átléptek az árnyékon és két remek kört produkálva a maguk javára fordították az állást. A harmadik egyéni kör bizonyult sorsdöntőnek, ekkor ugyanis a Volán játékosai mind a négy partit hozták! Kővári megverte Erdélyit (3-1), Doros jobbnak bizonyult Koszó ellen (3-2), Tóth hozta a Sípos elleni meccset (3-1), míg Nemes nem kegyelmezett Vargának (3-0). Izgalomra csak Doros mérkőzésén volt ok, ugyanis a miskolci hozta az első két játszmát, aztán a harmadikban is vezetett 10-7-re, mégis elúszott a szett. A negyedikben is 9-6-os előnye volt, azonban ez is kevésnek bizonyult. Az ötödikben szerencsére már rendben volt a koncentráció és 5-re nyert, 9-5-re alakítva a mérkőzés állását.

Az utolsó körben összesen egy találkozót kellett nyerniük, hogy zsebükbe kerüljön a két pont, helyette hármat hoztak: Kővári, Doros és Tóth is mosolyogva foghatott kezet ellenfelével, egyedül Nemes veszített, de ennek ekkor már nem volt jelentősége. A Volán rendkívül fontos találkozón győzött, megerősítette negyedik helyét a táblázaton, és a látottak alapján jó eséllyel várhatja a bajnoki folytatást. A siker fő részese Kővári Balázs volt, aki immáron sokadik alkalommal nyerte meg mind a négy egyéni mérkőzését, és a ranglistán lassan nyolcvan százalékosra tornássza fel idei csapatbajnoki produkcióját!

Eredmény: Floratom Szeged AC – Borsod Volán 6-12. Szeged, NB I Keleti csoport, férfi. Győztek: Kővári (4), Doros (3), Tóth Zs. (2), Nemes (1), a Kővári, Tóth és a Doros, Nemes pár.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat