2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Gerincproblémája ellenére harcol tovább
hvg.hu
|
2017. november 13. 12:50
|
frissítve: 2017. november 15. 10:08
Cseh László sérülése ellenére sem hagyta ki múlt héten a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságot, mert az a decemberi Európa-bajnokságra való felkészülés tervezett része volt.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László tőle szokatlan módon aranyérem nélkül zárta a múlt heti rövidpályás úszó országos bajnokságot.

„Lacinak állandó gerincproblémája van, amit próbálunk menedzselni, a koppenhágai kontinensbajnokságra pedig igyekszünk a formáját megfelelő állapotba hozni” – mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában Plagányi Zsolt, Cseh edzője. A szakember hozzátette: a rutinos úszó tisztában volt azzal, hogy az ob-n nem ideális fizikai állapotban vesz részt, mivel azt megelőzően az intenzív edzések egy részét ki kellett hagynia.

Az ob-n azonban mindenképpen indulni akart, mert az tervezett része volt az Eb-re való felkészülésnek – magyarázta a tréner. Hozzátette, hogy a kontinensviadalig hátralévő időszakban előbb két hétig intenzív edzéseik következnek, majd jön a formaidőzítés. Ezzel párhuzamosan folyik a rehabilitációs munka, különös tekintettel a gyógytornász szakember irányításával végzett feladatokra.

A rövidpályás Európa-bajnokságot december 13. és 17. között Koppenhágában rendezik meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat