2018. november 20. Jolán
A gyermek érdeke mindenek felett – ez volt a mottója a IX. Taní-tani Konferenciának
Répássy Olívia
|
2016. február 05. 18:21
|
frissítve: 2016. február 07. 14:22
A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete konferenciát szervezett pénteken immár kilencedik alkalommal, most a gyermek érdeke témakörben. A rendezvényen felavatták Loránd Ferenc, a Bölcsészettudományi Kar egykori alapító tagjának emlékszobáját és emléktábláját.

tanari_konferencia_160205_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Gyermekvédelem, esélyegyenlőség a közoktatásban, tanulói önkormányzat, tanulói részvétel, iskolai demokrácia, valamint a pedagógia megújulása – ezekben a témakörökben érkeztek előadók az ország csaknem minden tájáról a Miskolci Egyetem pénteki konferenciájára.

– A taní-tani kifejezés, így, kötőjellel leírva mára már utal egyrészt József Attila versére, másrészt az elektronikus folyóiratra, harmadrészt pedig a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének konferenciájára – mondta Trencsényi László, az ELTE egyetemi tanára, aki évtizedek óta tanít Miskolcon is. – Az egyetemek többsége évente szervez konferenciát. Miskolcon már kilencedik alkalommal gyűltünk össze. Most a gyerekek kerültek főszerepbe.

tanari_konferencia_160205_vcs_08.jpg

A megnyitó beszédet Kecskés Judit, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese mondta.

– Szerdán elhangzott, hogy a pedagógustársadalom ma Miskolcra figyel. Valójában a pedagógustársadalom már tíz éve folyamatosan Miskolcra figyel, hiszen itt megvitatjuk azokat a kérdéseket, amik szakmailag foglalkoztatják a tanárokat. Ebből is látszik, mennyire fontos a miskolci pedagógusképzés.

tanari_konferencia_160205_vcs_03.jpg

A dékányhelyettes elmondta, hogy a pedagógusok mindig azt nézik, hogy mi a gyermek érdeke. A pénteki konferencia is ebben segítette a résztvevőket.

tanari_konferencia_160205_vcs_14.jpg

Délután felavatták a Loránd Ferenc emlékszobát és emléktáblát. Loránd Ferenc volt a Miskolci Bölcsészettudományi Kar egyik alapító tagja. A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének dolgozói rendezték be a helyiséget, amit szemináriumi teremnek használnak majd. Egyedi hangulatát a falra tapétázott személyes levelek, és Loránd Ferenc hatalmas könyvtára adja.

tanari_konferencia_160205_vcs_11.jpg

A IX. Miskolci Taní-tani Konferencián több mint nyolcvan előadást hallgathattak az érdeklődők tizennyolc szekcióban. Az előadások este háromnegyed hatig tartottak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat