2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
"A gyermeki lélek utat mutat" - díjazták a karácsonyi rajzpályázat nyerteseit (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. december 05. 17:21
|
frissítve: 2017. december 07. 18:15
Több mint 900 miskolci általános iskolás vett részt a városháza karácsonyi rajzpályázatán. A legjobbak kedden délután, a díjátadó ünnepségen vehettek át elismerést Kiss János alpolgármestertől.

Mint az ünnepségen elhangzott, soha nem volt még ekkora érdeklődés a verseny iránt. A korábbi években 4-500 beküldött rajz közül kellett választania a zsűrinek, most  viszont több mint 920 alkotás érkezett. Mivel nagyon sokan pályáztak, a beérkezett rajzokat négy részletben mutatják be az adventi vasárnapokon, a Szent István téri LED-falon.

– Decemberben, advent idején megváltozik a világ – hangsúlyozta köszöntőjében Kiss János. – A szülők és a gyerekek között felcserélődnek  a szerepek, a gyerekek mutatják az utat a várakozásban. A felnőttek tudatosan próbálják ilyenkor lassítani a rohanó világot, hogy felkészüljenek a karácsonyra, a csodára, hogy hétről hétre olyan fontos erényekre figyelhessenek, mint a hit, a remény, az öröm és a szeretet. A gyerekeknek azonban fordulat nélkül teszik ezt, és teljes természetességgel várják a csodát. A gyermeki lélek utat mutat. Nincs tehát más dolgunk, mint átadni magunkat annak a varázslatnak, amelyet közel ezer miskolci gyermek hozott ide nekünk a rajzokkal, hogy átéljük a szeretet hangulatát és várjuk a csodát, a karácsonyi varázslatot - hangsúlyozta az alpolgármester.

karacsonyi_rajzpalyazat_171205ml_15.jpg

A zsűri Kiss Gergőnek, a Szabó Lőrinc Általános Iskola 3. r osztályos diákjának művét találta a legjobbnak. A képzeletbeli dobogó második fokára Bacsóka Szandra állhatott fel, a harmadik legjobbnak pedig Csordás Bence rajzát ítéleték. Serbán Rebeka különdíjban részesült.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat