2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Gyertyagyújtással emlékeztek a hétfői busztragédia áldozataira Miskolcon
minap.hu
|
2017. október 10. 21:17
|
frissítve: 2017. október 13. 14:09
Gyertyagyújtással emlékeztek kedden este Miskolcon, a készenléti rendőrök Eperjesi úti laktanyájánál az M5-ös autópályán történt, tragikus baleset áldozataira.

gyertyagyujtas_keszenleti_rendorseg_171010_ja_14.jpg

Mint arról beszámoltunk, súlyos balesetet szenvedett egy rendőröket szállító autóbusz hétfőn délelőtt. A rendőröket Kelebiáról szállította az Észak-magyarországi Közlekedési Központ autóbusza, amikor Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán két kamionnal ütköztek.

gyertyagyujtas_keszenleti_rendorseg_171010_ja_6.jpg

A járaton több mint egy tucat egyenruhás utazott, a balesetben a busz eleje szinte felismerhetetlenségig szétroncsolódott. Az autópályát lezárták, tizenhat mentőautó, köztük egy tömeges baleseti egység és négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A busz sofőrjén, Gy. Eleken, valamint a járőrvezető határvadászon, Németh Gergely rendőr törzsőrmesteren már nem tudtak segíteni. Több sérültet ki kellett vágni a buszból.

gyertyagyujtas_keszenleti_rendorseg_171010_ja_5.jpg

Három embert szállítottak súlyos sérülésekkel, csonttörések és belső sérülések gyanújával, mentőhelikopterekkel a budapesti Honvéd kórházba. Tizenhárom sérültet könnyebbnek tűnő sérülésekkel, stabil állapotban vittek a kecskeméti kórházba a mentőautók.

A rendőrség és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ is közleményben fejezte ki részvétét az elhunytak családjainak.

Szolgálatteljesítés közben, Kecskemét térségében 2017. október 9-én közúti közlekedési baleset következtében életét vesztette Németh Gergely rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőrvezetője. Németh Gergely 1987. május 30-án született Sátoraljaújhelyen.

2011. január 1-jei hatállyal próbaidőre kinevezték a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság állományába járőrnek, őrmesteri rendfokozatba. 2017. február 1-jétől a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály Határvadász Bevetési Osztályán járőrvezető beosztásban dolgozott. A rendőrség megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában” – írták a rendőrség honlapján, a police.hu-n.

„2017. október 9-én különjárati személyszállítást végző, Szegedről Miskolcra tartó autóbuszunk az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es km-nél egyelőre tisztázatlan körülmények között egy kamionnak ütközött.

Gépkocsivezetőnk, illetve információink szerint egy utasunk sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak, és további 3 utas súlyosan, többen pedig könnyebben sérültek. Az érintett autóbusz egy Irisbus Crossway típusú, 2009-es gyártású távolsági kivitelű jármű, mely társaságunknál 2015-ben állt forgalomba, műszaki vizsgája 2018.07.20-ig érvényes. Autóbuszvezetőnk nagy vezetési gyakorlattal rendelkező, tapasztalt gépjárművezető, 8 éve dolgozott társaságunknál, azóta nem volt közúti baleset részese.

Családja, valamint az elhunyt utas családja és hozzátartozói felé társaságunk mély részvétét, a sérültek felé együttérzését fejezi ki. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja” – írta honlapján az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat