2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
Gyors segítség Ómassának – élelmiszert vittek az elzárt településre
minap.hu
|
2017. április 20. 15:36
|
frissítve: 2017. április 22. 09:18
Több mint 200 ezer forint értékű élelmiszert juttatott el a miskolci önkormányzat Ómassára csütörtökön. A csomagokban kenyér, tej és felvágott is volt.

16:50 A rendőrség tájékoztatása szerint Répáshuta személyautóval továbbra sem megközelíthető meg és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak tisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

Irlanda Boglárka, az Émász igazgatósági megbízottja az MTI-nek elmondta: Ómassán helyreállt az áramszolgáltatás, de Bükkszentkereszt egy részén, valamint Répáshután továbbra sincs áram. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek.

 

omassa_aprilisi_havazas_pr7.jpg

Fotó: Parai Roland

Miskolc önkormányzata több mint 200 ezer forint értékű élelmiszert – 150 kg kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat – juttatott el a külvilágtól elzárt Ómassára csütörtökön délelőtt. Az élelmiszercsomagokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai vitték ki a családoknak.

A viharos időjárás és a helyenként 40-50 centiméteres hó megrongálta az elektromos vezetékeket, de mostanra újra van áram a településen.

omassa_aprilisi_havazas_pr4.jpg

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szerdán munkába állította hóügyeletét, délután szórógéppel végezték az Ómassára vezető önkormányzati út hó- és síkosságmentesítését. Az esti órákban azonban, az útra dőlő fák miatt fel kellett függeszteni a munkát. A cég dolgozói csütörtökön a reggeli órákban folytatták a közút és a buszmegállók takarítását. A város közlekedési társasága, az MVK Zrt. az útviszonyoknak megfelelően, 16 fős kisbusszal szállítja az utasokat Ómassa és Miskolc között.

A lehullott 40-50 cm-es hó mellett a mintegy 40-50 útra dőlt fa is jelentősen megnehezíti a település megközelítését. A károk elhárításán a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak.

omassa_aprilisi_havazas_pr9.jpg

A MIVÍZ Kft. megerősítette központi ügyeletét, szakemberei folyamatosan ellenőrzik a Bükkben lévő víztermelő forrásokat, kiemelten a Szinva-forrást.

Ómassán az áramszünet idején aggregátorral biztosították a folyamatos szolgáltatást. Az egész településen jelenleg is stabil és biztonságos a vízellátás, az ivóvíz minősége kiváló.

omassa_aprilisi_havazas_pr13.jpg

A gyors beavatkozásra azért volt szükség, mert – mint ismert – a szélsőséges időjárás nehéz helyzetbe hozott több települést is, köztük Ómassát Miskolc környékén. Tegnap délután óta rengeteg fa dőlt ki és akadályozta meg az autók, buszok közlekedését.

Csütörtök délelőtt a helyiek inkább csak sétálgattak a település utcáin, igyekeztek tájékozódni a várható időjárásról, az olvadásról. Az egyik idős helyi asszony szerint húsz éve volt hasonló helyzet, amikor szintén tavasszal szakadt le nagy mennyiségű hó, akkor is elment az áram, a kidőlt fák pedig akadályozták a közlekedést. De ennyire sem kell visszamenni az időben, hiszen két éve érte legutóbb hasonló katasztrófa a települést.

omassa_aprilisi_havazas_pr12.jpg

Korábban írtuk:

A hivatásos tűzoltók és az önkéntes tűzoltó egyesületek közös erővel, az Északerdő Zrt., az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival dolgoznak az utak szabaddá tételén és az elektromos-szolgáltatás helyreállításán.

A munkában résztvevő egységek Répáshuta, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Hollóstető, Rókafarm és Ómassa területén távolítják el a forgalmi akadályt jelentő fákat. Ezek a települések személyautóval jelenleg nem megközelíthetőek!

Bükkszentkereszten, Bükkszentlászlón, Lillafüreden, Ómassán és Répáshután jelenleg az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak megtisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat