2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Győzelmekkel zárná az évet a DVTK női focicsapata
T. M.
|
2017. november 10. 11:11
|
frissítve: 2017. november 11. 19:06
Kilenc forduló után a negyedik helyen áll a női labdarúgó NB I-ben a DVTK, ám ahhoz, hogy ezt a pozícióját biztosan megőrizze, le kell győznie szombaton a címvédő MTK-t.

A feladat nem ígérkezik könnyűnek, de nem is lehetetlen. A budapestiek jelenleg csak harmadikok a tabellán, hátrányuk nyolc pont a listavető Ferencvároshoz képest, és csak néggyel előzik meg a DVTK-t. A piros-fehérek a legutóbbi fordulóban legyőzték az Astrát magabiztosan, előtte pedig hazai albérletükben, Kazincbarcikán kaptak ki 1-0-ra a listavezetőtől.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló diósgyőriek vezetőedzője, Fórizs Sándor szerint meg lehet szerezni a regnáló bajnok ellen a három pontot, amennyiben sikerül megnyerniük a párharcokat a középpályán.

dvtk_noi_foci_sajtaj_170816_ja_4.jpg

Fotó: minap.hu archív

– A mögöttünk lévő két mérkőzésen a lányok bátran felvállalták az egy-az-egy elleni párharcokat, és meg is nyerték azokat. Ez az MTK ellen is nagyon fontos lesz, a középpályán jobbnak kell lennünk ebben a tekintetben náluk. Ha ezt sikerül megvalósítani, meglehet a győzelem – fogalmazott a tréner, majd a hazai pálya hátrányáról ejtett pár szót. – Nem jó, hogy nem tudunk idehaza játszani, a Ferencváros elleni meccsünkön többen voltak a vendég szurkolók Kazincbarcikán. Biztos vagyok abban, hogy idehaza két-háromszáz néző előtt tudnánk pályára lépni, remek hangulatban, és akár a Fradit is elcsíphettük volna.

Az eljegyzési ceremónia előtt álló Olivera Markovic eddig három gólt szerzett a bajnokságban, de véleménye szerint a csapat teljesítménye folyamatosan javul. Érdeklődésünkre a szerb légiós elmondta, mindig a győzelemért lépnek pályára, ezért pedig már az edzéseken mindent elkövetnek.

airnergy_fc_dvtk_noi_foci_170414.jpeg

Fotó: dvtk.eu archív

– Nehéz összecsapásra számítok az MTK ellen, ennek ellenére bízom a jó eredményben – jelentette ki Markovic. – Jól felkészültünk a bajnokból, bízom abban, hogy elégedetten jöhetünk majd le a pályáról. Az azt követő héten a Kóka ellen játszunk, és bár hat pontot nem ígérhetek, mind a két meccsen a győzelem a cél. Mi mindent megteszünk ezért a pályán, küzdeni fogunk a pontokért.

Fórizs szerint a Kóka elleni bajnoki sem ígérkezik könnyűnek, hiszen éppen a négypontos kiscsapat ellen játszott 0-0-s döntetlent korábban a DVTK. A szakember elárulta: a harcos, kemény belépőket is felvállaló ellenféllel szemben egy korai gól adhatja meg az alaphangot, ha azt sikerül meglőniük, könnyebben kerülhetnek az egyébként masszív lábakon álló védelmük mögé.

– Pontosan az a két pont hiányzik az előzetesen eltervezett számításaink alapján, amit ellenük hullajtottunk el – mondta Fórizs, akinek együttese a másodosztályú Nyírség NSC ellen is játszik még idén, méghozzá a Magyar Kupa negyeddöntőjében. – Nagy dolog lenne bekerülni a négy közé, erre minden esélyünk megvan. Markovicra nem számíthatunk, igazoltan lesz távol, de nélküle is meg kell oldalunk azt a feladatot, papíron jobbak vagyunk.

A szombati, MTK elleni találkozó 13.30-kor kezdődik a kazincbarcikai Pete András Stadionban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat