2018. június 25. Vilmos
Miskolc
8°C / 18°C
Győzött a futsalválogatott a miskolci Eb-selejtezőjén
Tóth Milán
|
2017. szeptember 12. 21:31
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 09:38
A magyar futsalválogatott kedd este 2-1-re legyőzte Lengyelország együttesét az Európa-bajnoki selejtező rájátszásának miskolci mérkőzésén. A Generali Aréna közönsége kiváló hangulatot teremtett, a szurkolást pedig mindkét csapat válogatottja tapssal jutalmazta.

hun_pol_futsal_170912_tm1.jpg

Fotók: Tóth Milán

A magyar válogatott a legutóbbi Eb-re Romániát legyőzve jutott ki, és bár ott mérkőzést nem tudott nyerni, a 2018-as ljubljanai kontinensviadalra is elvárás a kvalifikáció. A lengyel szektorba közel kéttucat néző foglalt helyet, míg a magyarok a számukra kijelölt szektorokat megtöltötték.

A találkozó hazai szempontból jól kezdődött, Sito Rivera szövetségi kapitány együttese nyomás alatt tartotta a lengyel csapatot. Ez jó öt percig tartott, ekkor ugyanis a vendégek vezettek szép támadást, az akció végén Tóth Gyulának kellett védenie.

Kiegyenlítődött a találkozó, mindkét csapat előtt voltak lehetőségek, komolyabbak talán a vendégek oldaláról, Tóthnak ugyanis többször is játékba kellett avatkoznia. A 12. percben aztán felrobbant a Generali Aréna a szurkolók örömétől: Horváth Norbert ugyanis megszerezte a vezető találatot – közelről, egy jobb oldalról laposan belőtt passzt követően.

hun_pol_futsal_170912_tm5.jpg

Az első félidőben már nem változott az eredmény, de a fordulás után gyorsan megduplázódott az előny. Habár Tóthnak három bravúrt is be kellett mutatnia egy perc alatt, egy kétes bírói döntésnek köszönhetően a magyarok büntetőhöz jutottak, amit Dróth Zoltán magabiztosan értékesített.

Lengyelországnak sikerült beszorítania Dávid Richárdékat, de a nagyobb lehetőségek így is a vendéglátók előtt adódtak, Michal Kaluza kapusnak többször is hárítania kellett. Tíz perccel a találkozó vége előtt a lengyelek a kapufát találták el, másfél perccel később azonban már senki és semmi nem akadályozhatta meg a szépítő találatukat, amit Tomasz Lutecki szerzett hét méterről.

Egyre inkább a magyar térfélen zajlott a játék, több lengyel lehetőség után viszont Klacsák Bence kis híján meglőtte a harmadik hazai gólt, de néhány centiméterrel a bal kapufa mellé emelt. Az ultrák a két nemzet közötti jó viszony miatt olykor a vendégeket is éltették, a testi épségüket sem kímélő magyar játékosokat pedig vastapssal jutalmazták.

hun_pol_futsal_170912_tm2.jpg

Egy perccel a vége előtt Komáromi Péter néhány méterről nem tudott a kapuba találni, nagy helyzetet puskázott el, néhány másodperccel később pedig Dróth lábáról szedte le a játékszert Kaluza. A magyar csapat védekezésben magabiztos volt, az utolsó másodpercben pedig Klacsák lőtt, centikkel mellé.

A magyar válogatott 2-1-re nyert, így a szeptember 26-ai visszavágót előnyből várja, de a lengyelek is bizakodhatnak, hiszen sikerült gólt szerezniük idegenben. A lefújást követően a hazai szurkolók együtt ünnepeltek a győztes csapat tagjaival, elénekelték közösen a Himnuszt, majd a lengyel játékosokkal is lepacsiztak.

hun_pol_futsal_170912_tm4.jpg

Európa-bajnoki selejtező, rájátszás, 1. mérkőzés
Magyarország – Lengyelország 2-1 (1-0)

Miskolc, Generali Aréna. V.: Soresou (román), Ivanov (ukrán).
Magyarország: Tóth (kapus), Klacsák, Harnisch, Dróth, Hosszú. Cserék: Alasztics (kapus), Dávid, Fekete, Komáromi, Trencsényi, Horváth, Rábi, Gál, Nagy. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.
Lengyelország: Kaluza (kapus), Zastawnik, Lutecki, Mikolajewicz, Kriezel. Cserék: Widuch (kapus), Kubik, Dewucki, Gladczak, Mizgajski, Solecki, Franz, Elsner, Wojciechowski. Szövetségi kapitány: Andrzej Bianga.
Gólszerzők: Horváth, Dróth ill. Lutecki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat