2018. augusztus 20. István
Miskolc
16°C / 30°C
Győztek a macik Dunaújvárosban!
dvtk.eu
|
2018. február 06. 06:23
|
frissítve: 2018. február 09. 09:30
Hétfő este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák vendége volt. A vendégek kétgólos hátrányból fordítva 6-3-as győzelmet arattak, visszaszerezve ezzel a tabella első helyét.

dunaujvarosi_acelbikak_-_dvtk_jegesmedvek_friss_orig_11201.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Mindkét fél keményen beleállt a mérkőzésbe, egy perc sem telt el, amikor Izacky lövését védte Adorján. Nem kellett sokat várni az első vendég villanásra: Galanisz kapott szép korongot Duschek kapuja előtt, amit kézzel maga elé tett, majd felvarrt a hosszú felsőbe (0-1). A gól után sikerült magunknál tartani a kezdeményezést, sokat járt a korong a hazai harmadban, itt sok szép támadásnak lehettünk szemtanúi, Hajós, Miskolczi és Vas is veszélyes lövéseket engedett el, ám a hazai hálóőr állta a sarat. A 10. percben aztán a hazai szurkolótábor örülhetett: egy védelmi hiba után Izacky maradt üresen, és szerezte meg a dunaújvárosiak egyenlítő találatát (1-1). A játékrész második felében kiegyenlített játék folyt, a 15. percben azonban Turcotte lőtte el a korongot a kék vonalról, ami meg se állt a hosszú sarokig (2-1). A harmadban több találat nem esett, így egy gólos hazai vezetéssel mehettünk pihenni.

A második harmad is nagy iramban kezdődött, egy percen belül többször is veszélyeztetni tudtunk, ám Duschek a helyén volt. Egy perc elteltével hátrányba kerültünk, itt voltak veszélyes hazai próbálkozások, ám gól nem esett. Kiegészülve ismét nálunk volt a kezdeményezés, a 25. percben Tóth Adrián ért bele Rusk távoli lövésébe, ám a korong nem jutott túl a hazai kapuson. A 29. percben emberelőnybe kerültünk, itt sortűz alá vettük a hazai kaput, de nem tudtuk előnyünket gólra váltani. A 35. percben aztán ismét a hazai közönség örülhetett: Lencsés kapott üresen korongot, és tovább növelte a hazai előnyt (3-1). A 37. percben Láda lövése kongatta meg a kapuvasat, majd Izacky lövése kerülte el Adorján kapuját. A harmad utolsó percében Kulmala szerzett korongot, és egy gyönyörű ziccer végén magabiztosan lőtte a korongot a hazai kapuba (3-2). A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.

A fennmaradó másfél perc előnyt nem sikerült gólra váltani. Ami nem sikerült előnyben, sikerült 5 az 5 ellen: a 42. percben Kulmala maradt üresen a kapu előtt, és kapott remek passzt Joe-tól, amit könyörtelenül a hálóba varrt (3-3). A 43. percben egy újabb előny következett, ami ezúttal is gól nélkül telt. A 46. percben aztán megfordult a mérkőzés: Galanisz adott remek passzt Hajósnak, akinek lövése egy hazai védőről pattant a kapuba (3-4). Az 50 percben ismét rezdült Duschek hálója: Magosi Bálint kipattanójára Miskolczi érkezett remek ütemben, és emelte a korongot a kapuba (3-5).Az 53. percben Kulmala és Vas mutatott be szép összjátékot, aminek a végén Sakaris tehette kapura a korongot, ám a hazai hálóőr résen volt. A mérkőzés hajrájában mindent megtett a hazai gárda, hogy közelebb hozzák az eredményt, két percig kettős emberelőnyben volt lehetőségük játszani, ám ezt nem tudták gólra váltani, majd a kapust is lehozták, aminek az 59. percben meg lett az eredménye: Vas János lőtte a pakkot az üresen maradt kapura , beállítva ezzel a 3-6-os végeredményt.

Edzői értékelés:

– Keményen kezdett a házigazda – mondta Mikael Tisell, – a várakozásnak megfelelően letámadtak, ami az első játékrészben sok gondot okozott számunkra. Az idő előrehaladtával egyre jobban megtaláltuk magunkat, az utolsó játékrész már egyértelműen a miénk volt, és nagyon nagy öröm volt számomra látni, hogy 3-1-ről sikerült 3-6-ra fordítani. Minden elismerésem a csapatomnak, nagyot küzdöttek ma este.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat