2018. december 16. Etelka, Aletta
Hamburger-varázs: idén is leleplezték az Avas Palacsintáját (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. május 20. 12:08
|
frissítve: 2018. május 24. 09:03
Az Avasi Borangolás nemcsak egy fesztivál, hanem megannyi színes, kulturális és gasztronómiai program tárháza, Miskolc szívében. És, ha már gasztronómia: évről-évre a borangolás keretein belül leplezik le az Avas Palacsintáját. Ilyenkor közhírré tétetik, melyik palacsinta töltheti be ezt a nemes feladatot, s viselheti egész évben ezt a titulust.

Évről-évre az Avasi Borangolás egyik legínycsiklandozóbb programja az Avas Palacsintájának leleplezése. Egyik évben édes, másik évben sós palacsintakuriózummal készül a Creppy PalacsintaHáz csapata, hogy elkápráztassa az ínyenceket.

az_ev_avas_palacsintaja_creppy_20180519_bl_004_web.jpg

2018-ban sós palacsinta következett a sorban, melyet szombat délután 3 órakor be is mutatott a nagyközönségnek Palacsinta Patrik. Ezúttal egy olyan, rendkívül érdekes palacsintát alkotott meg a Creppy csapata, amely Amerika ízvilágát hivatott megidézni az Avas dimbes-dombos hegyoldalán. Ha pedig Amerika, akkor gondolom már mindenki kitalálta, hogy idén a hamburger ihlette meg Avas Palacsintájának készítőit.

az_ev_avas_palacsintaja_creppy_20180519_bl_009_web.jpg

– A palacsinta alapja egy amerikai pancake, amit már jól ismernek a vendégeink és a magyar gasztronómiai is – részletezte a receptet Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa. Mint fogalmazott, ezek közé a pancake bucik közé szorítottak be egy rendkívül ízletes Angus bélszín húspogácsát, amely rengeteg friss, ropogós zöldséggel, és eredeti amerikai BBQ szósszal kerül rétegezésre a palacsintalapok között. – Ez egy nagyon finom, és nagyon meghökkentő palacsinta – emelte ki Réka.

az_ev_avas_palacsintaja_creppy_20180519_bl_007_web.jpg

Azt is megtudtuk, a hamburger palacsinta bucijai kicsit sósabbak, mint a hagyományos pancake, ugyanakkor meghagyták az édeskés ízvilágot is, hiszen a hamburger buci alapvetően édeskés zsemlét jelent.

az_ev_avas_palacsintaja_creppy_20180519_bl_008_web.jpg

Szombat délután három órától érhető el a Creppy PalacsintaHáz étlapján az Avas Palacsintája 2018 – vagyis a Hamburger Palacsinta.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat