2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Három korcsoport üti a labdát vasárnap
Doros László
|
2015. február 06. 12:04
|
frissítve: 2015. február 08. 10:43
Miskolc város újonc, serdülő és ifjúsági asztalitenisz bajnokságát rendezik meg a hétvégén. Február 8-án, vasárnap a Miskolci Egyetem E/4-es csarnoka ad otthont a vetélkedésnek.

asztalitenisz.jpg

Barták László, a megyei szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy céljuk a sportág népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása, ezen kívül pedig a bajnokság lehetőséget ad a megyei ranglista pontok szerzésére is. A vetélkedésnek a Miskolci  Egyetem  E/4-es kollégium tornacsarnoka lesz a helyszíne, ahol az utóbbi hónapokban egyre több versenyt rendez a szövetség.

– A csarnok kifogástalan, hat-nyolc asztalt tudunk felállítani, éppen annyit, amennyit egy viadal mezőnye megkíván – jegyezte meg Holdi László, a házi gazda Miskolci EAFC asztalitenisz szakosztályának a vezetője. – Volt már nálunk két Top 12-es vetélkedés, aztán itt bonyolították le Miskolc város felnőtt, illetve a megyei bajnokságot is. Ezt a mostani viadalt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség rendezi.

A verseny főbírója Hajdu István, helyettesei Barták László, és Holdi László lesznek. A szervezők újonc  fiú  egyesben (a 2002.  jan. 01-én vagy utána születettek) 9 órától, serdülő  fiú  egyesben (itt a 2000. jan. 01-én, vagy utána születettek indulhatnak) 10 órától, míg ifjúsági egyéniben és párosban (1996. jan. 01. után születettek) 11 órától rendezik meg a versenyt, és azt remélik, hogy minél többen neveznek majd az eseményre.

A lebonyolításról annyit tudtunk meg, hogy az egyes versenyszámok csoportos körmérkőzéses  selejtező táblával kezdődnek, majd következik a főtábla, ahol már egyenes kieséses rendszerben zajlik a csatározás. A páros versenyszám létszámtól függően csoportos selejtezővel rajtolhat, majd a főtáblán egyenes kieséses, vagy végig egyenes kieséses rendszerben kerül lebonyolításra.  Valamennyi versenyszám megrendezéséhez  5-fő (pár) nevezés szükséges.

A díjazásról: az első serleg, a második és harmadik helyezett éremdíjazásban részesül. A sorsolást február 7-én, szombaton, 18 órától tartják meg.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy aligha lesz részvételi csúcs, hiszen Miskolcon a szakosztályokban gyakorlatilag nincs utánpótlás nevelő munka – summázta a várakozását Barták László. – Szerencsére a Miskolci Városi Sportiskolában többen is bontogatják a szárnyaikat, és ha ők elindulnak, valamint neveznek az iskolákból, akkor egészen jó kis viadal kerekedhet. A másik nagy gond, hogy a leány szakág rendkívül szűkös, ezen a területen mindenképpen változtatni kellene, és jóval több hangsúlyt szükséges a kiválasztásba fektetni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat