2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Hatalmas csata várható a miskolci asztalitenisz-derbin
Doros László
|
2015. február 13. 13:50
|
frissítve: 2015. február 14. 14:04
Január 11-én már lejátszották a tavaszi első fordulót az NB I-es asztalitenisz csapatbajnokságban résztvevő alakulatok, utána viszont egy hónapig tartó szünet következett. A pauza elröppent, és a hét végén a Keleti csoportban a második forduló összecsapásait rendezik meg.

A tizenegyedik játéknap egyik pikáns találkozójára Miskolcon kerül sor, ahol a Borsod Volán együttese a Gödöllő csapatát látja vendégül. Az előzetesen is borítékolható, hogy hatalmas csatára van kilátás! Ha az esélyeket vizsgáljuk, akkor talán egy picivel a miskolciak felé billen a mérleg nyelve. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy jelenleg a Gödöllő az ötödik, a Volán pedig a hetedik. A táblázatra pillantva ugyanis azt lehet kiolvasni a számokból, hogy rettenetes a tömörülés, ugyanis a mezőnyben sok az azonos képességű alakulat. Az Eger és a Szécsény másik kategóriát képvisel, ők külön versenyt vívnak a bajnoki címért, viszont mögöttük apróságok döntenek.

Jelzi a kiegyensúlyozottságot, hogy a harmadik, illetve negyedik helyen tanyázó Cegléd és ATSK Szeged egyaránt 12-12 ponttal rendelkezik, az ötödik Gödöllőnek 11 pontja van, míg a hetedik miskolciak eddigi össztermése kereken 10 pont. Mivel a Cegléd és az ATSK éppen egymás ellen játszik szombaton, könnyen elképzelhető, hogy (döntetlen esetén) a Volán sikerével felugorhat akár a dobogó harmadik fokára is!

De ne szaladjunk ennyire előre! Rögzítsük először is a tényt, mely szerint az őszi összecsapást Gödöllőn a miskolci fiúk nyerték meg, mégpedig a létező legkisebb különbséggel, 10-8 arányban. Akkor Kővári és Doros 3-3, Nemes 2, Tóth pedig 1 partit nyert, és a Kővári, Tóth pár is hozott egy roppant fontos partit. Az akkori eredménnyel most is kiegyeznének a Volán hívei, de ahogy azt mondani szokás, lehet eső és lehet sár is.

– Amikor azonos képességű játékosok alkotnak egy-egy csapatot, akkor a legbizonytalanabb az egymás elleni találkozó kimenetele – mondta Beleznay Mátyás, az egykori válogatott, aki Ózdról indult, de évtizedek óta Miskolcon él. – Sok függ például attól, hogy betlizik-e valaki a nyolc ember közül? Ha igen, akkor annak a csapatnak jelentősen lecsökken a győzelmi esélye. Előfordulhat olyan is, hogy valaki kiugró produkcióval rukkol elő, ez sokat nyomhat a latban. Mindent összevetve, a miskolciakat valamivel esélyesebbnek tartom a győzelem kiharcolására.

Egyet lehet érteni az egykori kiváló sportolóval, és ehhez az eddigi teljesítményeket kell csak mérlegre tenni. Tény, hogy a Gödöllőben szerepel a legmagasabban rangsorolt játékos, Martinecz Gyula ötödik a mezőnyben, nyerési mutatója pedig 76 százalékos. Igaz, a miskolciaknál viszont ott van Kővári Balázs, aki kilencedik a listán és a 70 százalékos mérleg is önmagáért beszél. A többiek? Nos, a Gödöllő Bak Imre Zoltánt (19. hely és 51 százalék), Monostori Pétert (24. hely és 43 százalék), valamint Takács Mártont (40. hely és 20 százalék) küldheti a csatába. A Volán Doros Szilárdot (22. hely és 45 százalék), valamint Nemes Vincét és Tóth Zsoltot (egyformán 25. hely és 40 százalék) vetheti be. Talán Takács lehet a kakukktojás, aki egy kicsit kilóg a sorból, ha őt sikerül a hazaiaknak nullán tartani, az nagy lépést jelenthet a győzelem felé.

A Borsod Volán – Gödöllői AC találkozó szombaton délelőtt, 11 órakor kezdődik a Szemere Középiskola tornatermében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat